Prvoaprilska šala: V Črni Vrh se vrača banka

HNB prihaja v Črni Vrh.

Pretekli konec tedna je imel upravni odbor Hrvaške narodne banke (HNB) v Zagrebu zasedanje, glavna tema pa je bila oživitev bančniškega prometa na slovenskem podeželju.

Kot so zapisali v zapisniku za javnost, so spoznali, da slovensko podeželje izjemno izgublja na kakovosti življenja, saj se, kljub obljubam premierja Cerarja, da se država ne bo centralizirala, prav to dogaja. Iz številnih vasi so tako že odšle banke, trend pa se nadaljuje v poštnih storitvah. Zato so predstavile program za oživitev malih podjetij prav na račun bančnega poslovanja na podeželju in ob tem predstavile 49 slovenskih vasi, kamor bodo odprli svoje poslovalnice. In ena od teh je tudi Črni Vrh.

V KS Črni Vrh so na zasedenju sredi marca obravnavali vabilo HNB o odprtju poslovalnice in idejo soglasno podprli. Tako ima HNB sedaj prost vstop v prostore bivše Nove KBM v Pagonovi hiši. Odprtje banke naj bi bilo že ta konec tedna, v soboto, 8. aprila. Ob tem naj bi B’K Teater, ki deluje pod okriljem KUD Sloge, pripravil tragohumorni program, pred banko naj bi postavili doprsni kip predsedniku HNB, šušlja pa se tudi da naj bi društvo antifašističnih žena pripravilo t.i. bančno pogačo. Lokalni mojstri pa bodo iz vipavske doline pretovorili hektoliter vina, ki se bo točil zastonj.

Be the first to comment

Leave a Reply