FILMARJI VABIJO NA ZMENEK

Del filma je bil posnet pod lipo v Zadlogu. Foto: Arhiv TV Zadlog

Kljub lanskoletni obljubi, da je 5. filmski večer v Zadlogu morda zadnji,  smo se tudi letos mladi igralci zbrali na Habetovi domačiji z željo, da posnamemo še en film izpod lastne, domače produkcije. Tema letošnjega filma je precej aktualna. Govori o sodobnem prijateljstvu in ljubezni med mladimi, dotika se problematike prave zvestobe, ki jo je v današnjih časih čedalje manj.

Tako kot lani, smo tudi letos posneli mladinsko komedijo, igralci pa smo prvič igrali sami sebe, večina nas je imela tudi ista imena kot v pravem življenju. Kljub napisanemu scenariju je sledilo nekaj improvizacije, del zgodbe je izmišljene, kar precej pa smo pobrali iz lastnih izkušenj.  Vsak, ki je vsaj enkrat šel na zmenek ve, da znajo slednji biti precej stresni, zabavni ali pa so čista polomija. V filmu Zmenki želimo tako mladim, kot starejšim dokazali, da znajo biti zmenki še kako neverjetni.

V prvem delu, ki ga je napisal Lovrenc, spremljamo mlade, ki še vedno znajo najti čas eden za drugega. Prijatelji ob pogovoru ugotovijo, da so vsi samski in se odločijo, da temu naredijo konec. Sledi ideja o zmenkih med njimi, kar nekateri veseli sprejmejo, spet drugi pa so odločno proti. Kako se zadeve razpletejo, pa si boste lahko pogledali v mladinski komediji.

Del filma je bil posnet na prireditvi “Kino za luno.”

Snemanje se je začelo v petek, 7. julija zvečer, z uvodnim pozdravom, sestankom in večerjo. Ko je šel dan proti koncu, pa smo se preselili na sosednji pašnik, kjer smo imeli postavljen kres, saj smo tam posneli prvi prizor, in sicer posrečen zmenek med Anjo in Štefanom, ki je eden izmed šestih, več o njih pa vam ne smem izdati.  Dan smo zaključili s snemanjem na prireditvi »Kino za luno v Črnem Vrhu,« kjer se je, ne boste verjeli, odvijal še en zmenek.

S snemanjem smo nadaljevali v soboto zjutraj, zaradi natrpanega urnika smo se razdelili v dve skupini, da smo posneli čim več kadrov. Prvi del ekipe se je odpravil na makadamsko pot, kjer smo posnel kratek skeč o menjavi gume, drugi  pa so snemali enega izmed zmenkov. Vmes smo ustvarjali tudi sceno in plakate dobrodošlice, se ukvarjati s kostumografijo in make-upom, za nagrado pa smo zvečer zakurili kres, ob polni luni. Po kresu je del ekipe odšel še v Črni Vrh, kjer smo posneli zadnja dva zmenka; v gostilni z Urbanom in Manco in pri pokopališču z Robertom in Pio.

Le kaj pomeni ta skodelica z listki?

V nedeljo zjutraj so potekale priprave na premiero, pisanje članka, preverjanje posnetega gradiva in groba montaža filma. Delali smo v manjših skupinicah, da je delo potekalo hitreje. Ekipa se je tudi malenkost zmanjšala, saj so nekateri že odhiteli po drugih opravkih.

Med snemanjem filma je bilo vzdušje zelo sproščeno, kar je zanimivo, saj smo letos dobili nekaj novih igralcev, s katerimi se nismo poznali. Tudi tokrat smo se pripeljali različnih koncev Slovenije, nekaj pa je tudi domačinov, vendar nas narečja niso ovirala. Prepričana sem, da smo pred kamero pokazali pristno prijateljstvo, seveda pa smo se dobro razumeli tudi za njo.

Sedaj ekipa fantov že montira film. Napovednik najdete spodaj, premiera pa bo v Zadlogu pri Bizarju, v petek, 1. septembra. Pridite pogledat, če se v naših zmenkih najdete tudi vi!

Zapis: Anja Stare

Be the first to comment

Leave a Reply