Klub Radia Koper prihaja v Črni Vrh

 

»Radijski klub Gremo plesat,« ki so ga na Radiu Koper zasnovali v okviru oddaje »Gremo plesat,« prihaja v Črni Vrh. Klub od lanskega februarja vodi Smilja Baranja in ima danes že 165 članov – poslušalcev radia.

Člani kluba se vsak mesec dobivajo v radijskem studiu Hendrix, od koder predvajajo oddaje v živo, kjer jim glasbeniki igrajo in pojejo. Čez vso lansko poletje so pripravili štiri plesne večere, z različnimi domačimi ansambli,  marca letos pa  so obiskali zibelko slovenske narodno-zabavne glasbe, Begunje na Gorenjskem in Radovljico.  Maja so se družili z glasbeniki Antona Birtiča in Edija Bukovca, v Špetru v Benečiji so jim, ob 65-letnici delovanja, zaigrali Beneški fantje, prav tam pa je na isti dan nastal tudi ansambel Nediža, v katerem so zbrani nekdanji prijatelji Antona Birtiča.  V Benečiji so se družili tudi z ljudskim godcem, 95-letnim Ližom Jušo.

Junija so pripravili izlet na Cerkniškem jezeru. To srečanje je bilo zgolj druženje. Tam so zasnovali tudi svoj ansambel Gremo plesat, september pa so se sladko naravnali in svoje slaščice prodajali na Sladki Istri, izkupiček pa namenili projektu Botrstvo.

Tokratno druženje pa se bo zgodilo v Lokovcu, na Predmeji in v Črnem Vrhu. Spoznavali se bomo s kovaštvom, čipkarstvom, članicami Društva podeželskih žena Predmeja ter se udeležili kulturnega programa na Črnem Vrhu. 

Vabljeni tudi vi, da pridete pogledat, kakšen program bomo pripravili za 74 gostov. Sodelovali bomo: MoPZ Pobje, TRMA-Zadlog, gospodinje, ansambel Javor, TV Zadlog, »lanene žene«, KUD Sloga, domači obrtniki in druga zainteresirani krajani.

Vabljeni v soboto, med 18 in 21. Prijave in informacije najdete pri Joštu Rupniku (jost.rupnik@gmail.com) .

Be the first to comment

Leave a Reply