Navdušili v polni dvorani

Krajevna pevska revija: Naj pesmi srca nam vedre.

V črnovrški kulturni dvorani se je prvo soboto v decembru zgodil   jubilejni koncert Ženskega pevskega zbora Ivan Rijavec. Tokratni koncert je bil posvečen 20-letnici delovanja tega zborovskega sestava, ki ga že deset let vodi Katja Bajec Felc.

Sprva je zbor deloval pod imenom Dekliški pevski zbor,  vodil ga je Ivan Rijavec, priznan skladatelj in zborovodja, pa tudi pedagog, mentor, in ravnatelj idrijske glasbene šole, po njegovi smrti pa je njegovo delo prevzel Baki Jashari iz Prištine.

»Rijavčevo delo je nadgradil in zbor uspešno popeljal na tekmovanje pevskih zborov, pevkam pa se je pridružil tudi na včerajšnjem koncertu. Leta 2007 so se pevke prvotne zasedbe ponovno zbrale in kmalu nastopile pod vodstvom zborovodkinje Katje Bajec Felc ter pod imenom Ženski pevski zbor Ivan Rijavec,« še piše Mojca Mavri z radia Primorski val.

Katja Bajec Felc je povedala, da je koncert  enkratno uspel: »Dvorana je bila nabita, računamo da je bilo okrog 180 poslušalcev. Slovenski oktet je navdušil, naš gost iz Prištine pa tudi. Tudi me smo dale vse od sebe,« je še povzela Bajec Felčeva.

Repertoar koncerta z naslovom Mi ptič’ca zapoje, je bil tako kot vsi njihovi letni koncerti tematsko zastavljen. V prvem delu so pevke v pesmih opevale ptičke v pesmi, v srednjem delu se je na povabilo zbora na odru predstavil Slovenski oktet, zadnji del koncerta pa so pevke v pesmi predstavile kronološki pregled delovanja zbora.

MM, LH

Be the first to comment

Leave a Reply