Dvorana Črni Vrh ključnega pomena

Minulo soboto so se člani KUD Sloge Črni Vrh zbrali na občnem zboru, kjer so pregledali kulturno dogajanje, za njih jubilejnega, leta 2017. Vsak je lahko našel nekaj zase, saj so pripravili 26 različnih prireditev.

Pregledali so finančno poročilo, pri katerem so sklenili, da bo prva in tudi največja investicija letos prenova strešne kritine nad kulturno dvorano, ki je  v zelo slabem stanju. Zaradi puščanja se uničuje lesen strop, ob neurjih voda zamaka oder. A se predsednik KUD Sloge Lovrenc Habe že pogovarja z vodilnimi iz Kmetijsko gozdarske zadruge Idrija, ki je lastnik poslopja. »S takšnimi in drugačnimi sestanki in dopisi rešujemo ta finančno velik problem. A verjamem, da nam bo letos uspelo popraviti streho, saj je za dogajanje na črnovrškem dvorana ključnega pomena,« je dejal Habe in spomnil, da dvorano uporabljajo tudi številna druga društva in v njej niso samo kulturni dogodki.

Sledil je najbolj pričakovani del, načrtovanje prireditev v letošnjem letu. Pri tem so nam pomagali tudi rezultati spletne ankete o kulturnem dogajanju na planoti, v kateri je sodelovalo 209 ljudi iz Črnega Vrha in okolice. Zahvalili so se vsem, ki so sodelovali in s prispevali veliko dobrih idej, ki jih bodo poskušali v največji meri uresničiti. Tudi letos bodo dali poudarek prireditvam, ki so primerni za širšo javnost in ne le za lokalni Črni Vrh.

Čaka jih veliko prireditev, ki so že stalnica, pa tudi nekaj novih, zato tudi vabijo, da jih spremljate na spletni strani ter na facebooku. Veseli bodo številne udeležbe na prireditvah, saj boste s tem  po svojih močeh finančno podprli društvo.Vsa letos zbrana sredstva bodo namenjena  prenovi strehe doma. S tem se bo bogata kulturna dediščina v kraju ohranila, se razvijala in privabljala nove, mlade in inovativne ljudi, ki so ponosni na okolje v katerem živijo in ustvarjajo.

Neža Rudolf