Matevž Rupnik na svetovnem prvenstvu 17., ekipno zasedli 5. mesto

V švicarskem Davosu je od 29. januarja do 8. februarja 2018 potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Med 10 člani slovenske reprezentance je bil tudi Matevž Rupnik iz Črnega Vrha, član SD Postojna.  Nastopal je v vseh petih disciplinah a največ stavil na slalomsko tekmo.

Potem, ko je hitre discipline izrabil za trening in spoznavanje terena, je osmi dan tekmovanja prišel na vrsto veleslalom za moške, na katerem je nastopilo pet naših smučarjev. Najboljši vožnji je prikazal Matevž Rupnik, ki se je uvrstil na 23. mesto, po tem, ko je po prvi vožnji zasedal 31.

V prvem teku slaloma, ki je potekal 7.2.2018, je bilo na startnem seznamu 124 tekmovalcev, do uvrstitve pa jih je prišlo le 43. Matevž Rupnik je v prvi vožnji tega izredno selektivnega slaloma zasedel 27. mesto, ter v drugo smučal še bolje in s 13. časom finala napredoval vse do 17. mesta.

Ena od zanimivih disciplin svetovnega prvenstva je bila tudi ekipna tekma. Naše barve so branili Meta Hrovat, Andreja Slokar, Matevž Rupnik in Žan Špilar. Slovenija je v osmini finala premagala reprezentanco Švedske, v četrtfinalu pa je bil rezultat z našimi severnimi sosedi izenačen, t.j. 2 proti 2, seštevek časov pa je nadaljevanje vendarle omogočil Avstriji. Do kompleta zlatih odličij je prišla domača ekipa, ki je v velikem finalu premagala Norveško, tretje mesto pa je z zmago nad Italijo zasedla Avstrija. Naši smučarji so zasedli peto mesto.

Na prvenstvu je sicer blestela kranjskogorska smučarka Meta Hrovat, ki je osvojila zlato in srebro. Prava senzacija pa je uspela mlademu Švicarju Marcu Odermattu, ki je osvojil kar pet zlatih medalj.

Zapis: MalaGora Team