TRŽAŠKI GODCI IN DŽEZ PRIHAJAJO V NAŠE KRAJE

KUD Sloga Črni Vrh v nedeljo, 25. marca ob 18.00,  pripravlja pravo glasbeno poslastico! Na črnovrškem odru se bodo predstavili člani glasbene skupine Ano ur’co al’pej dvej in vokalna skupina BeJazzy.

Vokalna skupina BeJazzy je mešana družba pevcev, ki jih druži strast do a cappella džezovskega petja. Izvajajo svojevrsten, pester program, ki ga bogatijo z obujanjem zimzelenih melodij iz domačih in tujih dežel. Njihova usmeritev je predvsem vokalni džez v zborovski preobleki. Z nastopi radi delijo svoje veselje do petja in razveseljujejo občinstvo povsod, kjer so zaželjeni. Organizirajo tudi lastne koncerte, kjer se jim pridruži še kakšna zanimiva vokalna skupina ali plesna zasedba.

Pod vodstvom Ksenje Pirc vas bo Vokalna skupina BeJazzy zazibala v swing ritme starih mojstrov džeza, popeljala skozi melodije slovenske zimzelene popevke in pesmi drugih dežel.

 

Ano ur’co al’pej dvej

Skupina je sodelovala na različnih glasbenih festivalih v Sloveniji z odličnimi uvrstitvami in na radijskih ter televizijskih oddajah. V petnajstih letih delovanja je pripravila več samostojnih koncertov in se udeležila raznih kulturnih prireditev v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Posnela je tri zgoščenke in predstavila na raznih nastopih poleg narodnih tudi avtorske pesmi. Pri priredbah so sodelovali ugledni glasbeniki, kot npr. Aleksander Vodopivec, Ivan Florjanc, Zoran Lupinc in Adi Danev.

S svojo dejavnostjo skušajo člani ansambla ohranjati in ovrednotiti ljudsko izročilo ter približati poslušalcem pesmi v sodobnejših priredbah. V bodoče pa načrtujejo tudi predstavitev svojih starejših in novejših avtorskih pesmi.

Posebnost ansambla je, da igra predvsem slovenske tržaške narodne ali ponarodele pesmi. Nastopa v tržaških narodnih nošah in je v taki zasedbi edina v zamejstvu.