Zmagal film Županov most

Minuli konec tedna so v Zadlogu spet zažarele domače filmske zvezde, na domačiji pri Bizarju so mladi iz cele Slovenije pripravili 7. filmski večer.  Slednji je prinesel dva sveža filma domače produkcije, publiki pa so predstavili še dva filma s festivala FIG – filmski izziv gorenjske.

Ko je sonce komaj dobro zašlo je spregovoril voditelj  večera, stand up Komik Rok Škrlep, ki je publiko ogrel s posrečeno skupinsko igro, spraševal pa se je tudi, ali se kraju pravilno reče Zadlog ali Zadlog. Publika se je odzvala različno, skupno jim je bilo le, da se ime kraja zaključi s h-jem, torej Zadlogh.

Lokacija snemanja: Dno rupe

Za veliko presenečenje večera  je poskrbel mladinski pevski zbor Habemus Cor iz Ljubljane. Ko so  filmarji spustili predstavitveni film Zadloga in napovednik večera, so iz publike začeli vstajati pevci  in se pojoč  začeli sprehajali proti odru. Tam so le še zaključili čustveno  pesem, dogodek pa je marsikomu dvignil »kocine,« med drugim tudi voditelju Škrlepu, ki ni mogel skriti ganjenosti nad zapetim.

V nadaljevanju je skoraj 80 glavo občinstvo pozdravil izumitelj FIG-a Rok Artiček in predsednik KUD Sloge Črni Vrh ter vodja filmskih projektov v Zadlogu, Lovrenc Habe. Slednji je povedal, da so letošnji, 7. filmski večer reklamirali, da se bo zgodil za sedmimi gorami in sedmimi vodami.  Nazorno je naštel vseh teh 7 gora in 7 voda.

7. filmski večer se je zgodil za sedmimi gorami in sedmimi vodami. To so nakazali tudi igralci.

V nadaljevanju so predvajali dva filma s festivala filmski izziv Gorenjske z naslovom: Irena in Arrivederci, za njima pa so predstavili letošnji snemalni vikend v Zadlogu, ter predvajali filma z naslovoma: Županov most in Film.

Po obeh ogledih so gledalci s polovico glasov in strokovna žirija z drugo polovico glasov izbrali najboljši film letošnje produkcije TV Zadlog. Ta naziv si je pridobil film Županov most, slednji pa govori o nestrinjanju lokalnih prebivalcev z odločitvijo občine, da morajo poleg turistov tudi oni plačevati vstopnino v krajinski park in parkirišče.  A se na koncu ugotovi, da župan ni imel prstov vmes, pač pa ga je v to prepričal lokalni novinar, ki je informacijo bliskovito razširil.

Zmagovalna filmska ekipa si je prislužila ogled filma v kinogledališču Tolmin. Humorno obarvan filmski večer pa bodo ustvarjalci ponovili še v Kopru.

Tukaj si lahko ogledate še napovednik filmskega večera. 

Tukaj pa še ostala vabila, najbolj zagretih igralcev iz cele Slovenije:

PŠATA

PRAPROTNA POLICA

ČRNI VRH

NAKLO

POSTOJNA

KAMNIK POD KRIMOM

DODATEK: ATLANTSKI OCEAN