Sedem medalj za MBK sportR.si na državnem prvenstvu v vzponu

Tradicionalni Vzpon na Mariborsko Pohorje, že 26. po vrsti, ki ga je organiziralo ŠD GT Rider iz Maribora, je štel tudi za letošnje  državno prvenstvo v vzponu. Deset kilometrskega vzpona z 649 m višinske razlike, se je udeležilo 62 tekmovalcev v 11 kategorijah.

Start vzpona je bil pri Izobraževalnem domu v Pekrah, cilj pa pri Bolfenku ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Na prvenstvu so uspešno nastopili tudi člani MBK sportR.si, saj so osvojili kar sedem medalj. Državni prvaki so postali Jure Rus (U 15), Miha Klemenčič (U 19) in Boštjan Brelih (master 2), kar je bilo že njegovo četrto letošnje zmagoslavje na državnih prvenstvih. Državni prvak je namreč postal tudi v gorskokolesarskem krosu in maratonu ter vzponu v cestnem kolesarstvu.

Ostali rezultati: U17 – 2. Jakob Klemenčič, 6. Nace Gnezda, 7. Tine Jereb, 8. Jan Jereb; U15 – 3. Marcel Gladek; U15w – 2. Ivana Klemenčič; master1 – 5. Matjaž Budin, 9. Luka Vodopivec, master2 – 2. Robert Blaznik.

Z omenjenimi sedmimi medaljami je črnovrški klub v letošnji sezoni na državnih prvenstvih osvojil 37 medalj, od tega sedemnajst zlatih, enajst srebrnih in devet bronastih. S tem dosežkom so za eno medaljo zaostali za lanskim rekordnim številom medalj v eni sezoni.