Matevž Rupnik na zimski univerzijadi

Matevž Rupnik v Sibiriji. Foto: SUSA

Četrti tekmovalni dan na 29. zimski univerzijadi v Krasnojarsku je alpski smučar Matevž Rupnik osvojil 4. mesto v kombinaciji. Študent Fakultete za naravoslovje, Univerze v Novi Gorici je odlično odpeljal superveleslalom in si z 10. mestom zagotovil odlično izhodišče za slalom. V slednji disciplini je še napredoval in zgolj za 19 stotink sekunde zgrešil medaljo na univerzijadi. Deskar na smučeh Jernej Glavan je v paralelnem veleslalomu zasedel 9. mesto, orientacijsta Jošt Lapajne in Blaž Petrovič pa v zasledovanju nista veliko napredovala.

Matevž Rupnik je odlično odpeljal superveleslalom, saj je zasedal 10. mesto in se zavedal dobrega izhodišča pred slalomom. ”Superveleslalom sem odpeljal precej bolje, kot na zadnji tekmi. Naredil sem sicer manjšo napako v srednjem delu, ki me ni stala preveliko časa. Zavedal sem se, da lahko v slalomu napadam najvišja mesta. Pred starom slalom sem bil zbran in prepričan, da lahko odpeljem dobro, a se mi ni izšlo vse po načrtih. V slalomu sem od starta do cilja nekoliko zamujal in nisem mogel napadati.Linija smučanja je bil ves čas nekoliko pozna, zato nisem mogel napadati tako kot bi moral.”

Matevž Rupnik med superveleslalomom.

Po prihodu v cilj je Matevž Rupnik zasedal 3. mesto, a ga je do konca kombinacije prehitel kasnejši zmagovalec, Švicar Yannick Chabloz. Tako je Rupnik pristal na nehvaležnem 4. mestu. ”Seveda je razočaranje prisotno, saj 4. mesto ne pomeni praktično nič. Na takšnih tekmovanjih šteje zgolj medalja, jaz pa sem tokrat ostal brez.”

Matevž Rupnik je za crnivrh.eu zapisal: “S ponosom se vračam iz Sibirije, kjer sem kot študent Univerze v Novi Gorici, zastopal slovensko univerzitetno reprezentanco na zimski univerziadi Krasnojarsk2019. Od tam prinašam najboljši dosežek reprezentance – 4. mesto na alpski kombinaciji. Bil sem tudi 13. na veleslalomu, medtem ko sem v svoji paradni disciplini slalomu po borbi na vse ali nič odstopil.

Hvala vsem podpornikom!”