Gledališka igra Študentski dnevi prihaja v Črni Vrh

PEF Teater v drugi sezoni 2018/2019

V torek, 2. aprila je v koprskem Centru mladih premiero doživela druga gledališka igra režiserja Lovrenca Habeta z naslovom Študentski dnevi. Scenarij so ustvarjalci priredili po istoimenskem knjižnem prvencu Mihe Indiharja. V Črnem Vrhu se bodo predstavili v petek, 10. maja. 

Na koprski Pedagoški fakulteti drugo študijsko leto deluje gledališka skupina z imenom PEF Teater. Skupina je sicer nastala zaradi želje študentov po igranju na gledaliških odrih, lani je v teatru sodelovalo 9 igralcev, letos pa jih je 22.

Potem, ko so lani predstavili futuristično komično satiro Podajalna enota, so letos na oder postavili zgodbo po resničnih dogodkih. 22 igrivih bodočih pedagogov je igro predpremierno predstavilo publiki v Marezigah in Dekanih, premiero pa so odigrali v Kopru.

 

Video prispevek o gledališki igri si lahko ogledate tukaj. 

 

Letošnja igra se osredotoča na študente danes. Večina izmed nas ima izkušnje s študentskim ali dijaškim življenjem. Slednje je polno smeha, zabav pa tudi stresa in dela. Vsi smo delali, da smo dobili denar za preživetje in zabavo, razlika je bila le v tem, koliko sreče smo imeli pri izbiri dela in delodajalcu. Nekateri je niso imeli in so delo hitro pustili, drugi so tam začeli svojo kariero, tretji pa so doživeli prav čudaške stvari!


Gledališko skupino vodi Lovrenc Habe ob pomoči Mihe Štilca in Petre Rančov. Strokovna mentorica gledališke skupine je izredna profesorica, lutkarica in režiserka Jelena Sitar Cvetko. Poleg dveh predpremier in premiere, bodo spomladi imeli še 7 ponovitev: v Črnem Vrhu nad Idrijo,  v Ljubljani v dvorani dijaškega doma Tabor, ter še v Sv. Duhu pri Škofji Loki, Adergasu, Šmarnem ob Paki, Moravčah in spet, 28. maja v centru mladih Koper.