Rekordno število tekačev v Zadlogu

Štart teka je v Zadlogu pri Bizarju, cilja pa sta dva. Foto: Urban Rupnik

V nedeljo, 26. maja 2019, so člani društva Trma iz Zadloga ponovno poskrbeli za nekoliko več adrealina na domačiji pri Bizarju, saj so izvedli že 16. tek na Špičasti vrh, ki šteje za pokal PRIMORSKI GORSKI TEKI.

Teka se je udeležilo 114 tekačev, kar je največ do sedaj. Na štiri kilometrski trasi do vrha je teklo 67 članov in članic. Zmagovalec v moški konkurenci je Marko Tratnik s časom 21:49, v ženski konkurenci pa je bila najhitrejša Petra Tratnik s časom 25:58, oba sta doma iz Žagoliča pri Colu. Na dvokilometrski trasi pa je teklo 47 mladih tekačev do vključno 15 let. Od teh je bilo kar 43 domačih tekačev. Za tako veliko udeležbo gre zahvala OŠ Črni Vrh in učitelju športne vzgoje gospodu Dragu Kavčiču, ki je motiviral in pripravil učence, da so se podali na strmo tekaško preizkušnjo. Med fanti je bil najhitrejši Tone Pivk iz Predgriž s časom 13:51. Med deklicami pa je bila najhitrejša Vita Leban Jež iz kluba AD Posočje s časom 16:38. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežke in upamo, da se naslednje leto spet vidimo.

Veselje na stopničkah ... Foto: Jošt Rupnik
Veselje na stopničkah … Foto: Jošt Rupnik

Seveda pa gre zahvala tudi našim donatorjem in podpornikom, ki nam pri izvedbi teka pomagajo že vrsto let. To so: OBČINA IDRIJA, TRIGLAV, EBM PAPST Slovenija, CASTROL Slovenija, KGZ Idrija, Prebil plast, gostišče Metka Črni Vrh, SKI BOR, čebelarstvo Tilen Koleša, kmetija Klančar iz Zadloga, gozdarstvo Gregor Rupnik, Karel Žgavec, Ivan Čuk, VIRO Logatec, gostilna Tratnik iz Cola, kmečki turizem Sinji vrh, picerija Žakelj, gostilna Furman, gostilna En krajcer, avto Drobnič, Polavček sadje in zelenjava. Hvala vsem!

Ob tej priložnosti pa vas že sedaj vabijo, da se jim pridružite 18. avgusta 2019 na 29. pohodu na Špičasti vrh. Pohod traja od jutra do večera, z vseh smeri, ki so ljube pohodnikom. Markirani poti sta iz smeri Zadlog in pa od Vodnjaka (ob cesti Črni Vrh – Col). Glavno zbirališče bo pri »Bizarju« v Zadlogu, kjer se bo ob druženju pohodnikov v dopoldanskem času odvijal DAMA turnir, zvečer pa še turnir v namiznem nogometu.

TRMA ZADLOG