Potujoče igrišče in kino za luno

V soboto, 22. junija 2019, je Kulturno umetniško društvo Sloga Črni Vrh v sodelovanju z Mladinskim centrom Idrija in Filmskim gledališčem Idrija Mestne knjižnice in čitalnice Idrija organiziral dva dogodka: Kino za Luno in Potujoče igrišče v Črnem Vrhu.

Potujoče igrišče in Kino za Luno 2019. Foto: Helena Felc Žveplan

Potujoče igrišče v organizaciji Mladinskega centra Idrija je letos prvič pripotovalo v Črni Vrh in upamo, da ne zadnjič. Kljub nevihtam in dežju se je v dvorani KUD Sloga zbralo veliko otrok. Aktivnosti so spremljale in vodile izkušene animatorke. Igre so bile precej večje od teh, ki smo jih vajeni doma. Štiri v vrsto je meril v višino kar en meter. Človek ne jezi pa se je po tleh dvorane razprostiral kot bazen. Veliko smeha je požel tudi namizni nogomet in ciljanje lukenj z vrečkami. Večji otroci so male sive celice preizkusili v vovkalici. Ovce in volkovi pa so bili kar pobarvani prodni kamni. Otroci in starši pa so se lahko igro spremljali z udobnih ležalnikov. Igrivost, gibanje in druženje so v sodobnem času pametnih telefonov vedno redkejši in

pomembnejši. Zato pozdravljamo aktivnosti, ki spodbujajo otroke k igranju in razvijanju ključnih aktivnosti za prihodnost.

Potujoče igrišče in Kino za Luno 2019. Foto: Helena Felc Žveplan

 

Kino za Luno je postal tradicionalen dogodek, ki je letos že četrtič prijetno popestril poletne aktivnosti na Črnovrški planoti. Kljub temačnemu nevihtnemu vzdušju, ki ga je pripravila za nas narava, si nismo ogledali grozljivke temveč glasbeno komedijo Bunkica. Zgodba temelji na romanu Julie Murphy. Film nam je postregel z vpogledom v svet okrajnih lepotnih tekmovanj, moč prijateljstva in volje. Ob koncu pa nas je presunil ter spravil na rob solz.

 

 

Helena Felc, KUD Sloga

Kino za luno tokrat v dvorani KUD Sloge. Če bi bilo vreme ugodno, bi ga pripravili ob smučišču Ski Bor. Foto: Helena Felc Žveplan

Foto: Helena Felc Žveplan

Foto: Helena Felc Žveplan

Foto: Helena Felc Žveplan
Foto: Helena Felc Žveplan
Foto: Helena Felc Žveplan