Ob zgodbi Petra Klepca odkrivali svoje moči

Imam moč!

V ponedeljek, 12. avgusta 2019 smo se zgodaj zjutraj zbrali animatorji letošnjega oratorija v Črnem Vrhu nad Idrijo. Začeli smo z molitvijo in nadaljevali s pripravo zadnjih podrobnosti pred prihodom otrok. Ob devetih smo se skupaj s 120 otroki zbrali v krogu pred cerkvijo, kjer smo se naučili letošnjo himno in dvignili zastavo, ki jo je, kot že vrsto let, za nas ustvarila Barbara Lozar Bogataj.

Člani župnijske dramske skupine pod taktirko Mance Rudolf in Valentine Rupnik so nam vsak dan predstavili del Klepčeve  zgodbe, ki je predstavljal tematiko, ki smo se ji skozi dan posebej posvečali. Tako smo prvi dan razmišljali o moči prošnje, v naslednjih dneh pa še o moči odpuščanja, pomoči drugemu, spoznanja in moči svetega zakona.

Dramska igra. Foto: Arhiv N. Rudolf

V cerkvi nas je vsak dan nagovoril tudi župnik Iztok Mozetič, manjkalo pa ni niti petja ob spremljavi kitar in cajona.

Slastni malici so vsak dan sledile raznolike ustvarjalne, športne, plesne, znanstvene, glasbene delavnice, vsaka izmed skupin pa je v enem od dni obiskala oskrbovance doma starejših občanov in se z njimi družila ter ustvarjala na delovni terapiji. Po kosilu je bil čas za veliko igro, ki je vsak dan vzbudila največ navdušenja. Prvi dan smo se tako pomerili v kmečkih igrah, v torek smo imeli ovčje dirke, v sredo so igre pripravili bodoči animatorji, v petek pa je napočil čas za težko pričakovanje vodne igre. Malo pred četrto uro smo se vsi prijetno utrujeni vrnili pred župnišče, kjer smo si razdelili pošto skritih prijateljev, spustili zastavo in se polni vtisov vrnili domov.

V soboto, 17. avgusta smo se odpravili proti Čelkovemu vrhu, kjer smo imeli sveto mašo, slastno kosilo, obiskali pa so nas tudi gorski reševalci, ki so nam predstavili svoje delo. Z oratorijem smo zaključili v nedeljo z zahvalno sveto mašo, po kateri smo se posladkali še s sladoledom.

Ob tej priložnosti se voditeljici, Terezija Rupnik in Neža Rudolf, zahvaljujeva vsem animatorjem, staršem za zaupanje, zunanjim sodelavkam za pomoč pri izvedbi delavnic, gasilcem PGD Črni Vrh ter vsem ostalim krajanom, ki ste finančno in materialno pripomogli k izvedbi oratorija.

Zapisala: N. Rudolf