S smehom – z veliko smeha v svet!

Rok Škrlep in Dino Kapetanovič.

Prvi nedeljski večer v letu 2020 je bil za krajane Črnega Vrha in številno zainteresirano širšo javnost poln smeha. Na odru kulturne dvorane sta se namreč nastopala Dino Kapetanovič in Rok Škrlep, ki se je predstavil z avtorsko monokomedijo Svetovne fore.

Kranjčana se med seboj dobro poznata. To je dokazal Kapetanovič, ki je Škrlepa v uvodu natančno opisal. Navdušen je nad njegovimi spontanimi dogodki in totalno neorganizacijo, a ga hkrati občuduje, da mu use dobro uspeva – tudi naključna potovanja, ki jih ima za sabo.

Dobra prijatelja – suha potepuha.

V nadaljevanju je Škrlep, ki je zaigral tudi na ukulele, predstavil otroška potovanja po Pohorju, kjer je skupaj s starši vedno spal na neznanih mestih. V najstniških letih je prehodil 16 slovenskih dvotisočakov, najbolj kritičen pa je bil do poeta Vlada Kreslina, ki opeva pot iz Goričkega v Piran. Kot pravi, se je treba za to pot pošteno potruditi, občudoval pa je le narečja, ki se spreminjajo hitreje, kot lahko hodimo.

Šrklep je skupaj s prijatelji obiskal tudi tuje dežele, med drugimi Makedonijo, Češko, Kanado, Veliko Britanijo in dežele bližnjega vzhoda. Nazorno je nakazal precej nenavadnih pripeljajev, omenimo poskus samomora delodajalke v Londonu, ženitvene ponudbe v Iranu in izjemno prijazne Makedonce. Poleg pesmi, ki so vključevale imena držav, pa je bil vrhunec predstave Korejec, ki ga je srečal na poti enega od potovanj. Po nekaj vrčkih piva se je opogumil in začel govoriti v Slovenščini. To pa je Rok ujel tudi v svojo kamero, kar je tudi med poslušalci sprožilo ovacije smeha.

KUD Sloga pa že čez slabih 14 dni načrtuje novo komedijo – na odru se bodo namreč predstavili gledališčniki iz Hotederšice s komedijo Barbara, sej bo.

Lovrenc Habe

Rok Škrlep igra tudi na ukulele.
Dino Kapetanovič je mojster improvizacije in opisovanja prijateljev.