Sopotniki – brezplačni prevozi za starejše

Občina Idrija je v sodelovanju z Zavodom Sopotniki začela izvajati storitev brezplačnih prevozov za občane, starejše od 65 let. S Sopotniki se lahko zapeljete k zdravniku, v trgovino, na obisk in po drugih opravkih po idrijski občini ter na zdravniške preglede v Ljubljano in Šempeter.

Starejši, ki potrebujete prevoz, lahko pokličete na telefonsko številko 051 299 555 (Tina) in poveste,  kdaj bi rabili prevoz, kam bi se radi peljali, koliko časa bo opravek trajal in podobno. Na dogovorjeni termin vas nato s službenim vozilom Sopotnikov odpeljemo po opravkih in nazaj domov. Pomembno je, da prevoz naročite pravočasno – če se da, vsaj en teden vnaprej, da so prevozi čim bolje razporejeni in je tako storitev na voljo čim več uporabnikom. Prijazno vabljeni, da nas pokličete, če potrebujete dodatne informacije ali pa bi radi rezervirali prevoz. Bodimo Človek Človeku Sopotnik.

Oktobra lani je korporacija Hidria Občini Idrija podelila vozilo, ki ga bo ta uporabljala v okviru projekta Sopotnik. Foto: Arhiv Hidrie