Venček upanja – vabljeni k ustvarjanju

Na Osnovni šoli Črni Vrh bomo v tem tednu izpeljali tehniški dan. Učenci od 6. do 9. razreda in vsi zaposleni bomo izdelovali VENČEK UPANJA.

 

In k tej akciji bi radi povabili tudi širšo javnost. Tudi Vas. Povabilo o akciji bomo razposlali na šole, novinarjem, prijateljem, znancem… saj si želimo, da ljudje v tem času ne obupajo. Želimo si, da vsi optimistično zremo naprej v lep in zdrav jutrišnji dan.

Smo v času, ko je vsaka družina na svojem domu. V času, ko je prav, da se ne družino. Ko je prav, da se ne vidimo. In vsak zase upa, da bo kmalu prišel dan, ko bomo lahko zaživeli ˝normalno življenje˝. Smo v času, ko je za marsikoga življenje težko. A upanja ne smemo izgubiti. In ta venček naj bo simbol, ki bo navzven izražal željo in upanje za lepši in zdrav jutrišnji dan.

Ko boste venček izdelali (vsa navodila in priporočila dobite v priponki), ga izobesite na vrata ali okno ali balkon… Na mesto, kjer se bo venček videlo. Ko bodo šli ljudje mimo vaše hiše, bodo opazili, da v hiši živi upanje. To nas bo vse skupaj povezalo.

V kolikor imate Facebook profil, ste povabljeni, da venček pokažete tudi drugim. Da jih tudi preko Facebooka povabite k akciji. Želimo si, da se akcija razširi po Sloveniji. Na Facebooku bo ustvarjen tudi javni dogodek z naslovom Venček upanja. Tudi tam boste našli navodila in slike za pomoč pri izdelavi. In lepo vabljeni, da svoje venčke upanja objavite tudi na strani tega dogodka.

Idejo o venčku upanja in navodila lahko dobite tudi na spletni strani OŠ Črni Vrh.

http://www.oscv.si/

 

Veseli bomo, če boste mail s tem vabilom k akciji poslali naprej svojim prijateljem, znancem…

Želimo Vam vsega dobrega. Predvsem zdravja.

 

Barbara Petkovšek in Damjana Vončina

VENČEK UPANJA, kako ga izdelati