VIDEO: Znani so zmagovalci prvega video natečaja KUD Sloge

KUD Sloga Črni Vrh je v času karantene objavila prvi video natečaj z naslovom »Ostal sem doma.« Prejeli so 5 video posnetkov, zanimivo pa je, da v večini posnetkov nastopajo otroci.

To, da ni pouka, se več kot očitno odraža v ustvarjalnosti otrok in njihovih staršev. Nekatere posnetke so pripravili otroci sami, v drugih pa so pri montaži pomagali starejši bratje in sestre ali starši.

Komisijo so sestavljali mladi filmarji, ki vsako leto snemajo filme v Zadlogu. Medijski tehnik Robert Osolnik prihaja s Kamnika, iz okolice Ljubljana prihaja grafična oblikovalka Nika Čepin, Miha Štilec pa je pedagog iz Nakla. Bolj kot samo kvaliteto posnetka so ocenjevali izvirnost.

Vsi filmi bodo predvajani na 9. filmskem večeru domačega filma, ki bo predvidoma avgusta ali septembra ter še na vsaj enem dogodku, v organizaciji KUD Sloge v letu 2020. Vse posnetke pa si že lahko spodaj.

Zmagovalni film je posnela družina Žveplan, prikazuje pa počitnikovanje, učenje in zabavo na različnih destinacijah v stanovanju in okoli nje. Na drugem mestu je pristala Jordana, ki je posnela brata Srečka pri različnih vragolijah v naravi. Zmagovalci bodo prejeli bon za razvitje stotih, drugo uvrščena pa bon za razvitje 50 fotografij.Ž

Čestitamo!

  1. MESTO: Poštna znamka, družina Žveplan

2. MESTO: Namigi za otroke (Jordana Habe)

3. MESTO:Dan v karanteni.(Monika Rudolf)

4.  MESTO: Ostani doma! (Leon Rudolf)

5. MESTO: Siten brat. (Jordana Habe)