Spominčica: nasveti za starejše

Pozdravljeni,

zaradi vseh stisk, ki jih ljudje doživljajo, smo v času epidemije COVID-19 podaljšali delovanje svetovalnega telefona. V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev dilem, s katerimi se soočajo, smo jim na voljo na svetovalnem telefonu 059 305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 9. in 18. uro in preko e-pošte svetovanje@spomincica.si.

 

Na svetovalni telefon vključujemo tudi zunanje sodelavce Spominčice, ki so na voljo za strokovna vprašanja s področja njihovega dela.

Osebam z demenco in njihovim svojcem na vprašanja z medicinskega/nevrološkega področja odgovarjata:

– vsak ponedeljek in petek med 17. in 18. uro in vsako sredo med 16. in 17. uro prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. med. spec. nevrologije, ter

– vsako sredo med 17. in 18. uro.

 

doc. dr. Milica Gregorič Kramberger, dr. med. spec. nevrologije.

Kako lahko pomagam
Svetovanje – strokovnjaki
Prehod med občinami
Kako popestriti čas doma
Sporazumevanje
Osebe z demenco in COVID19
10 napotkov, kako ravnati z osebami z demenco
10 nasvetov-oseba z demenco živi sama
10 nasvetov-oseba z demenco živi sama

Ob torkih in četrtkih med 16. in 18. uro je ljudem na voljo Petra Može, univ. dipl. socialna delavka z dolgoletnimi izkušnjami na Enoti za gerontopsihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana.

Naredili smo kar nekaj letakov, ki vam jih pošiljam v priponki, in sicer nasvete za svojce, za osebe z demenco ter na splošno za vse ljudi, kako prepoznati osebo z demenco v tem času in kako se osebe z demenco odzivajo v času epidemije. Upam, da vam bodo v pomoč. Lahko jih natisnite in izobesite na vidna mesta, ter podelite še drugim, za katere menite, da bi informacije potrebovali. Le s pravim načinom ravnanja ohranjamo dobro počutje.

Hkrati pa se vam zahvaljujemo za vaše trdo, dobro in pomembno delo.

Želimo vam vse dobro, predvsem pa veliko zdravja.

Lep pozdrav,

Maša Bastarda

univ. dipl. soc. del / social worker