Izberite knjigo desetletja!

Knjige krojijo naša življenja. Zato so v mestni knjižnici in čitalnici Idrija pripravili izbor 16 naslovov, ki so med slovenskimi bralci zaznamovale zadnje desetletje.

Gre za izbor knjig, ki so se v zadnjih desetih letih najbolj izposojale, najdete pa jih tudi na priporočilnih seznamih knjižničarjev.
Izbrali so knjige, ki so bile izdane med leti 2010 in 2019 ter izšle v slovenskem jeziku. Z izborom za KNJIGO DESETLETJA! so začeli danes, zato vas vabijo, da pomagate pri samem izboru!
Vsake 3 dni se bosta med seboj na facebooku pomerili dve knjigi. Vi z všečkom na facebook strani idrijske knjižnice glasujete in tista, ki dobi več glasov, gre v naslednji krog. V kolikor pa si kakšne knjige še niste uspeli prebrati pa naj nominirane knjige služijo kot predlog za branje.
V prvem krogu se merita romantični roman OB TEBI angleške pisateljice Jojo Moyes in zgodba o odraščanju GENIALNA PRIJATELJICA, ki je bila izdana pod psevdonimom italijanske pisateljice Elene Ferrante.
V naslednji krog gre torej tista, ki bo prejela več glasov. Glasovi se štejejo do sobote, 28. novembra, do 9:00, ko se bosta pomerila STOLETNIK, KI JE ZLEZEL SKOZI OKNO IN IZGINIL & ČUDO.