Zlati rog je prejel Florjan Lampe

Florjan Lampe, prejemnik Zlatega roga za leto 2020 in Štefan Habe, predsednik KUD Sloge. Foto: JH

KUD Sloga je letošnjo tradicionalno Inventuro, v kateri pregledajo dogodke na planoti in dodajo humorne in glasbene vložke, zaradi očitnih razlogov preselila na splet. Potekala je v treh dejanjih.

Prvo dejanje se je zgodilo v soboto, 16. januarja zjutraj. V njem so pregledali zimsko in pomladansko dogajanje, s poudarkom na prepevanju kekčeve pesmi v času prve karantene, pregledu dela krajevne skupnosti in občinski proslavi. Ko so ravno hoteli ugibati, ali bodo zid na pokopališču uspeli sanirati do konca naslednjega leta, je vsem zmanjkalo elektike.

Zato so v drugem dejanju, ki se je zgodil istega dne, le da 12. ur kasneje, govorili o poletju in poletnem prostem dogajanju na planoti. Omenili so 15. letnico oratorija, pa 2 filma mladih filmarjev, novo zastavo na Veliki peči in svežo fasado koče na Javorniku. V pregledu niso spregledali obletnice edine še živeče prebivalke vasi Javornik, ki bo avgusta praznovala 100. rojstni dan. Zimsko pravljico so pričarali Rudolfovi zvočki s pesmijo Glej zvezdice božje, drugi del inventure pa se je nepričakovano in hitro končal, saj je mogel gospod predsednik Štefan Habe urediti jaslice,  v katerih so svojo vlogo imele tudi pijane ovce, industrijska cona v Črnem Vrhu in Jelko Kacin.

Florjan Lampe in Štefan Habe

Se je pa zato najbolj resen in slovesten del Inventure zgodil nedeljo, 17. januarja zvečer. Tedaj so člani upravnega odbora KUD Sloge: Valentina Rupnik, Štefan Habe, Neža Rudolf, Manca Rudolf in Lovrenc Habe podelili priznanje Zlati rog. Gre za priznanje posamezniku ali društvu, ki je v preteklem letu s svojim delom ali dosežkom pripomoglo za prepoznavnost kraja ali pa je poskrbelo, da se imajo vsi, ki tam živijo še boljše. Letos so zmagovalca izbrali člani upravnega odbora KUD Sloge, v prihodnjih letih pa bodo zmagovalca z glasovanjem določili vsi člani društva.

“Zlati rog izhaja iz starodavne zgodbe o Bkožajfarjih, rog kot tak pa je simbol borbenosti, vztrajnosti in zanesljivosti. In prav borbenost, vztrajnost in zanesljivost so vrednote, ki jih ima letošnji dobitnik ZLATEGA ROGA LETA,” so dejali v obrazložitvi. Priznanje zlati rog je prejel oče Storžic in predsednik društva Trma Florjan Lampe. V filmski predstavitvi je bila predstavljena celotna zgodba Storžic, od mlake, ki je služila živini do slovestne otvoritve lanskega spetembra. Da je do otvoritve prišlo, se gre zahvaliti prav letošnjemu dobitniku. Lampe pa je, ko je prevzel priznanje povedal, da je to priznanje vsem, ki so bili pri izgradnji Storžic zraven. “To priznanje bo viselo v družabnem prostoru v Zadlogu, ko ga bomo imeli,” je še povedal Lampe.

Z veselimi in dobrimi mislimi, ter skladbo Sex bomb kvinteta Vrh Male gore, pa so zaključili tradicionalno prireditev.

HaLo

 

Tretji del inventure, v katerem si lahko ogledate podelitev prvega Zlatega roga leta, je na voljo tudi spodaj. Preostala dva dela si lahko ogledate na naši spletni strani ali na Facebook profilu KUD Sloge Črni Vrh.