Začetek gradnje novega gasilskega doma marca 2022

Tako naj bi izgledal nov gasilni dom.

Prvi korak do novega gasilskega doma v Črnem Vrhu, saj je obstoječi dotrajan, je storjen. Občina je določila zemljišče nasproti pokopališča, v kateri je predvidena tudi stavba za gasilce. Zemljišče je na zahodnem delu naselja, ob cesti proti Zadlogu. Za zdaj bodo pripravili ustrezni gradbeni načrt, izgradnja pa se bo predvidoma začela marca 2022, smo poročali na dan prvega aprila. Gre seveda za šalo. 😉

V nadaljevanju članka, na žalost neresničnega, smo še pisali …

Gre za pomembno in težko pričakovano pridobitev,” pravi poveljnik gasilcev in dodaja, da so takšen objekt že dolgo časa potrebovali. Gradnja bi se morala pričeti že letos septembra, a je epidemija načrte prekrižala. »Pa nismo obupali in začetek gradnje napovedujemo enkrat prihodnje leto, ko bodo razmere to omogočale,« pove predsednik PGD Črni Vrh.

Najsodobneje opremljen avto

Nov pa ne bo le gasilni dom, pač pa tudi vozilo.  Nov gasilski avto, ki premore tri tisoč litrov vode, bo imel najsodobnejšo opremo za gašenje, tehnično varovanje, veliko prve pomoči, v njem pa bo prostora za šest gasilcev. Trije od njih se lahko ob odhodu na intervencijo z izolirnimi dihalnimi aparati opremijo kar med vožnjo, kar pomeni pridobitev na času, skratka pomembna novost.

Za objekt in avto bo občina odštela 400 tisoč eurov, pa tudi gasilci so že nekaj časa varčevali in zato prirejali gasilske veselice. Obrnili so se še na sponzorje in donatorje, domače podjetnike in gospodinjstva, ki so skupaj zbrali dovolj denarja za sodoben gasilni dom.

Predvideno mesto novega doma.

V starem domu dnevni center

V starem gasilskem domu, ki je bil zgrajen leta 1895, pa bo občina uredila dnevni center, kjer se bodo lahko, ko bo epidemija končana, združevali upokojenci, preko vikenda pa v medgeneracijskih delavnicah tudi tudi otroci in mladina. Iz garaže bo nastala manjša telovadnica z nekaj fitnes napravami.

To zgradbo bodo podrli in na tem mestu zgradili gasilni dom.