Povorka lepa popestritev za kraj

V soboto, 04. septembra 2021, se je v Zadlogu na STORŽICAH zbralo 32 traktoristov na prvem traktor zboru. Večina je bilo domačinov, prišli pa so tudi iz bližnjega Cola in celo iz Žirov.

Kratek posnetek vožnje s Predgriž.

Nekateri so bili zelo izvirni, nekateri so bili že starodobni, nekateri skoraj novi, glavna zvezda in naša maskota pa je bil najstarejši traktor v Zadlogu z domačim imenom Miško.  Vsi so se v spremstvu črnovrških gasilcev odpeljali za Miškom na panoramsko vožnjo iz Zadloga, čez Idrijski Log v Predgriže in nazaj skozi Črni Vrh v Zadlog. Ob cesti so jih pozdravljali krajani, saj je bila zanimiva povorka lepa popestritev za ves kraj.

Miško

Po panoramski vožnji je sledilo druženje traktoristov in radovednežev. Kot se spodobi, pa smo podelili tudi nekaj nagrad. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali organizatorji traktor zbora, je za naj traktorista izbrala Jurija Zajca kot najstarejšega predstavnika, za naj traktoristko je bila zaradi izvirne obleke izbrana Silva Rupnik. Oblečena ja bila namreč v noši kmečkih žena. Naziv naj traktor pa je odnesel colski Štajer (letnik 1956), ki je v celoti obnovljen starodobnik. Vsi nagrajenci so dobili priznanja in praktične nagrade. Pohvalo pa so si zaslužili prav vsi, saj so poskrbeli za neverjetno vzdušje.

Zmagovalci. Foto: FL

Za pomoč pri izvedbi in nagrajevanju se zahvaljujemo PGD Črni Vrh, Viro d.o.o., Kotal d.o.o., Razzor grafika d.o.o., Primorskemu valu in Občini Idrija. Zaradi poslabšanja stanja epidemije covida 19 je bil program precej skrajšan. Udeleženci pa so bili zadovoljni, saj smo kljub razmeram izpeljali zanimiv dogodek. Dobili smo kar nekaj uporabnih predlogov za naslednje leto. Glavna tema bo še naprej udeležba traktorjev s priključki. Potrudili se bomo za še več nagrad za izvirnost udeležencev in urejenost traktorjev. Se vidimo čez eno leto.

Društvo TRMA Zadlog,

Florjan Lampe