Kdo pride v soboto v Črni Vrh?

Zločinska pot 8 »žensk« in dveh mušketirjev

Letošnje študijsko leto je prineslo novo, četrto sezono PEF-teatra. Po ogromnem navalu študentov na prve vaje gledališke skupine Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, smo po nekaj karantenah in »zoom študiju« ostali z večinsko zasedbo žensk in enega študenta.Prav zaradi te prevlade smo iskali med scenariji, ki imajo pretežno samo ženske vloge in naleteli na scenarij 8 žensk, ki je bil v gledališko igro prirejen po francoskem filmu 8 femmes.

Kmalu smo ugotovili, da nas je za ta scenarij premalo in tako smo začeli iskati alternative v populaciji izven matične fakultete. Takrat so se nam v vlogi ženske, detektiva in lučkarja pridružili še trije fantje, ki sicer ne obiskujejo naše fakultete in postali smo mešana zasedba v ženski predstavi.

To leto za teater res ni bilo preprosto, med običajnim vijuganjem med gledališkimi ovirami in covid preprekami, nas je s pomladanskim semestrom za Belgijo zamenjala naša tedanja vodja. Tako smo morali januarja, s še ne prirejenim scenarijem začeti od začetka. Kljub številnim izzivom, boleznim, karantenam in veliko časovno stisko smo s kar šestimi intenzivnimi vikendi končno začeli, v prej puste like, vlivati osebnost in karakter. Letošnja predstava je plod trdega dela, medsebojne pomoči in predvsem jeklene volje vsakega člana posebej.

Predstava z naslovom 8 žensk pripoveduje zgodbo o premožni družini, v kateri se prepletajo prijateljstvo, sovraštvo, ljubezen, ljubosumje in spletke. Po pretresljivem dogodku v preteklosti se srečamo z detektivom, ki preiskuje primer in poskuša ugotoviti, kdo je krivec. Katera os somih žensk ima dovolj velik motiv? Je sploh katera kriva? Je res, da je v vojni in ljubezni vse dovoljeno?

V soboto, 4. junija se bodo zatresle deske v domu krajanov na Črnem Vrhu, dan prej, v petek, 3. junija pa v gasilnem domu na Medvedjem Brdu.

Vabljeni!

Eva Gabrijelčič