11. večer domačega filma v znamenju ljudskih pripovedk in klekljanja

Letos se večeri domačih filmov iz Zadloga selijo v Lome, hišna številka 30. 26. avgusta ob 19.30 si boste lahko ogledali dva filma.

OB 19.30 bo podelitev priznanj in nagrad vsem, ki so uspešno opravili izziv 10 dni 10 vrhov. Po njej pa bo sledil program filmske sekcije KUD Sloge – Tepke prodkšn. V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v dvorani kulturnega društva v Črnem Vrhu.  Na tem mestu omenimo še vsebino obeh filmov.
KLEKLJANJE NA ČRNOVRŠKI PLANOTI, dokumentarni, 28 min
Frančiška Ogrič je še edina živeča kleklarica na Črnovrški planoti, ki je ob večerih hodila na klekljanje v druge hiše oz. so kleklarice prihajale k njim.
Njene vtise je za vedno posnela kamera filmske sekcije KUD Sloga. Učiteljica klekljanja Anka Jamšek je prišla do ideje, da bi izkušnje klekljaric častitljivih let posneli in preselili na splet.
Film prikazuje številne čipke, umeščene v različne situacije in prostore. Vidimo lahko tudi nagrajene čipke, pa tisto, ki se je znašla v slovenski ediciji Ginnesove knjige rekordov in je nastala na Črnovrških tleh, pa tudi čipke mlajšega in starejšega letnika.
Kamera je zabeležila živahen utrip članic društva klekljaric idrijske čipke – skupine Črni Vrh – Godovič, ušli pa ji niso tudi učenci Čipkarske šole Idrija – oddelek Črni Vrh.
Napovednik:

 VEČNI PRAH SPOMINOV, mladinski film, cca 30 min
Film je posnet na podlagi zgodb in pripovedk iz knjige Divje babe na žlikrofih.
Napovednik: