Zadloške in črnovrške smrekove vejice v Planici

V zadnjih dneh je v ospredju vseh medijev svetovno prvenstvo v Planici, ki je ponudilo izjemne rezultate naših športnikov, hkrati pa tudi kritike zaradi slabe udeležbe gledalcev. Ne glede na udeležbo pa so tudi številni prostovoljci pripomogli k uspešnemu prvenstvu. Med njimi je tudi šesterica iz Črnega Vrha nad Idrijo.
Izvedbo 43. svetovnega nordijskega prvenstva v Planici je podprlo 1500 prostovoljcev, od tega 600 iz Slovenije in 6 iz Črnega Vrha. Kar tri tedne sta za urejenost določenih prog skrbela Dejan Hladnik in Jožko Rupnik, ki je vozil sani. Nad ustrezno pripravljenostjo prog pod Poncami je dva tedna bdel tudi Roman Rupnik, teden dni pa so v Planici prostovoljno zavihali rokave David Rupnik, Marko Hladnik in Sebastjan Šemrl.
 
Je pa svetovno prvenstvo v Planici povezano tudi s Trnovskim maratonom. Takoj po pretečenem maratonu se je Jožko Rupnik skupaj z Gregorjem Malijem in Janijem Kršinarjem odpravil v Planico, s seboj pa so vzeli vejice smrek iz Zadloga in Črnega Vrha. Proge največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije so namreč bile označene z vejicami zadloških in črnovrških smrekic. Velja dodati, da so prostovoljci vejice nabrali in pripravili po točno določenih merah.
 
Prostovoljci so predpripravo oz. izobraževanje za izvedbo prireditve imeli dva dni v januarju. Na današnjo nedeljo pa vsi ob izvedbi prvenstva uživajo in poleg sončnih  pozdravov poslušalcem radia Primorski val pošiljajo še apel, da je lepo biti prostovoljec.  
Lovrenc Habe
Foto: Arhiv Marije Rupnik Hladnik