2017 – PAVLE ČUK

Za uspešno vodenje smučišča SKI BOR, s katerim pripomore k večji prepoznavnosti kraja, je priznanje KS Črni Vrh prejel Pavel Čuk.

Tihi in skromni Pavle je dokaz, da pregovor »Tiha voda bregove dere« še kako drži. Z večletno vztrajnostjo in optimizmom, predvsem pa s trdim delom, je Črnemu Vrhu vrnil smučišče, ki ga je desetletja nazaj že imelo. Za nekdanjim Hotelom Bor je uredil smučišče SKI BOR. Vsako leto ponudbi doda kaj novega in vsako leto malodane pričara zimske radosti na snegu.

Tako kot v preteklosti si tudi danes najmlajše generacije pridobivajo prve izkušnje na snegu in se prav v Črnem Vrhu navdušujejo za smučanje. V bližnji, pa tudi širši okolici, je poznana šola smučanja Abeceda zimskih radosti. Smučišče je kot nalašč za šolske zimske športne dneve. Marsikdo od šolarjev poleg navdušenja nad doživetji na snegu domov ponese tudi glas o tem, da Pavle skuha najboljši čaj na svetu. Tako mladim kot tudi malo manj mladim pa se prileže urica nočne smuke po napornem dnevu.

Smučišče SKI BOR spada med mala smučišča, a po svoji ponudbi in urejenosti je vse prej kot malo. Dokaz za to so tudi priznanja, ki si jih je smučišče pripelo v sklopu akcije »Naj smučišče«. V letu 2015 si je SKI BOR v kategoriji malih smučišč prislužil 3. mesto, lani 2. mesto in letos 1. mesto.

Akcija je letos potekala že 26. Smučarke in smučarji so preko spletnega portala in preko radijskih valov ocenjevali in glasovali kar med 25. malimi smučišči.

Okolica smučišča SKI BOR tudi poleti ne samega, saj marsikateri dogodek najde prostor ob njem –  kolesarjenje, kino za luno itd.

Pavle je za dosego svojih sanj in ciljev moral potrkati na mnoga vrata, priskrbeti številne papirje in stopiti čez številna polena, ki so se znašla pred njegovimi nogami. Večina izmed nas bi na njegovem mestu obupala. A Pavle ni! Kratkoročni cilj, za katerega si prizadeva in ki ga podpira tudi svet KS, je asfaltacija ceste do smučišča. Upajmo, da je uresničitev blizu.