2016 – RENATA NAGODE

Za  dolgoletno aktivno in prizadevno delo v Društvu prijateljev mladine Črni Vrh je prejela priznanje KS Črni Vrh RENATA NAGODE.

Renata Nagode. Foto: N. Bevk
Renata Nagode. Foto: N. Bevk

Gospa Renata Nagode je že 19 let članica zveze. V vsem tem času je zelo prizadevna, delovna in nenadomestljiva članica. Je zelo pomemben člen v verigi priprav na obdaritev naših otrok na Miklavževanju. Vsako leto s pletenjem kap in rokavic pripravi darila kar za dva razreda otrok. Renatini volneni izdelki imajo nenazadnje širšo zgodbo. So del Habečkove kmetije, ki se je že pred leti usmerila v ovčjerejo in  so del projekta LANATURA, ki deluje pod okriljem Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Projekt spodbuja tradicijo in inovacijo v uporabi živalskih materialov. In če omenimo še en poseben Renatin dosežek… Leta 2014 je občina Idrija v okviru projekta Lanatura razpisala mednarodni javni natečaj »Sodobna in tradicionalna uporaba ovčje volne v rokodelstvu«. Renata je skupaj s Tino Koder Grajzar izdelala pleteni šal s kapuco (kombinacija pletenja in klekljanja). Izdelek, poimenovan ZIMA – NI ŠALA, je osvojil prvo mesto.

Renatini izdelki so ročno in srčno ustvarjeni z namenom, da se ne pozabi tradicija ročnega pletenja, v katerega je vpletena domovinska ljubezen, spoštovanje naših prednikov, prenašanje običajev na zanamce in skrb za drugega. Člani DPM Črni Vrh so ponosni, da je gospa Renata Nagode del zgodbe njihovega društva, ki skrbi za prihodnost mladih.