Divji 18. malo-nogometni turnir vasi

MNK Fatamorgana je tudi letos organizirala tradicionalni, že 18. turnir vasi, ki se je odvijal v soboto, 20. maja 2017. Do žreba, ki je potekal tri dni prej, se je prijavilo 9 ekip.

Skupina A: Usih, Vrhgriški, Ekipa da te skipa

Skupina B: Nadrt, Gabbiadini, Mačji kot

Skupina C: Sin City, Gozdarstvo Rupnik, Bizari

Ekipe smo razdelili v tri skupine po tri. V četrtfinale sta napredovali najboljši ekipi v skupini ter dva srečna poraženca. V skupini A je prvo mesto osvojila ekipa Vrhgriški, ki je tesno premagala ekipo Usih. Drugo mesto je tako osvojila ekipa Usih, saj je Ekipa da te skipa izgubila obe tekmi. Že po žrebu se je hitro videlo, da bo skupina B veljala za skupino smrti. Pri tem je tudi ostalo, saj so bile tekme izenačene in napete. Na koncu je prvo mesto osvojila ekipa Gabbiadini, drugo Mačji kot in tretje Nadrt. V skupini C pa so za lepo presenečenje poskrbeli Bizari. S svojo borbenostjo in požrtvovalnostjo so si povsem zasluženo priborili prvo mesto v skupini. Na drugem mestu so pristali Sin City, tretji pa so bili Gozdarstvo Rupnik.

Ekipa Vrhgriški

Ob 25. letnici našega delovanja smo povabili dve legendarni ekipi s Črnovrške planote, ki sta v preteklosti skrbela za nogomet na Črnovrškem. Ekipi PSV in Brinov grič sta se z veseljem odzvali našemu povabilu ter zbrali svoji ekipi. Tekma seveda ni imela tekmovalnega naboja, o čemer priča tudi prijateljski rezultat 1:1. Članom obeh ekip se sicer poznajo leta, ki so se jim nabrala tekom življenja, a so vseeno pokazili svoje znanje ter se nam vsem predstavili v dobri luči, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Po revialni tekmi pa so sledila še končna dejanja turnirja vasi. Prvo polfinale je potekalo med ekipama Vrhgriški in Mačji kot. Z lepo igro je prišla do vodstva ekipa Vrhgriški, a prednosti ni znala zadržati. Mačji kot je to znal izkoristiti ter izid poravnal na 1:1. Sledile so najstrožje kazni v katerih so več znanja in kakovosti pokazali igralci ekipe Mačji kot. Drugo polfinale se je odvijalo med ekipama Gabbiadini in Usih. Slednji so prišli do hitrega vodstva, nasprotniki pa so jih ves čas lovili. Na koncu je v finale napredovala ekipa Usih s končnim rezultatom 5:3.

Ekipa Usih
Ekipa Usih

V boju za tretje mesto je po

Prva četrtfinalna tekma je bila tekma z velikim nabojem na obeh straneh. Posledica tega je bila tudi izključitev igralca ekipe Vrhgriških zaradi ugovarjanja sodniškim odločitvam. Na koncu je zmagala ekipa Vrhgriški, ki je z 2:0 odpravila Nadrt. V drugi četrfinalni tekmi je ekipa Gabbiadini z 4:2 odpravila Gozdarstvo rupnik. Slednji so težko parirali tehnično dobro podkovani ekipi Gabbiadini, ki se je zasluženo uvrstila v polfinale. Sledila je zelo napeta tretja tekma, v kateri so Bizari pokazali več znanja, vendar žoga ni hotela v gol. Ostalo je pri 0:0 in sledile so najstrožje kazni, v kateri so krajšo potegnili Bizari, ekipa Mačji kot pa je napredovala v polfinale. Zadnja četrtfinalna tekma je poskrbela za dober nogomet in gledalci smo prišli na svoj račun. Ekipa Usih je napadala večino časa, a izjemni vratar ekipe Sin City, Tomaž Rudolf, se ni dal. Nenehno obleganje vrat se je na koncu le obrestovalo in ekipa Usih si je s tesnih 1:0 prislužila polfinale.

Pokal šanka
Pokal šanka

Pokal šanka6-metrovkah slavila ekipa Vrhgriški, ki je tako osvojila končno tretje mesto, ekipa Gabbiadini pa je tekmovanje končala na nehvaležnem četrtem mestu. V VELIKEM FINALU pa sta se pomerili ekipi, ki se že zelo dobro poznata. Igralci ekipe Usih so skozi celotno srečanje narekovali tempo in to se jim je tudi obrestovalo, saj so prvi polčas končali z vodstvom 2:0. V drugem delu finalne tekme pa je igralcem Usih malce popustila zbranost in Mačji kot je rezultat znižal na 2:1. Ekipa Usih je zopet pritisnila, a je Mačji kot pri življenju ohranjeval odlični vratar Matej Mikuž. S svojimi obrambami je poskrbel za dvig samozavesti svoje ekipe in Mačji kot je tako z obilo sreče prišel do izenačenja, sledil pa je še končni preobrat po napaki v obrambi ekipe Usih. Mačji kot je tako ponovno postal prvak Črnovrške planote, ekipa Usih pa je že drugo leto zapored končala na drugem mestu. Velja omeniti da je v zadnjih petih letih ekipa Mačji kot kar štirikrat osvojila naslov turnirja vasi. Vzporedno s turnirjem pa je potekalo tudi tekmovanje za pokal šanka. V začetni fazi sta največ zagona pokazali ekipi Nadrta in Ekipe da te skipa, po skupinskem delu nogometnega dela tekmovanja pa smo v srditem boju, na koncu dobili dva zmagovalca, to je bila ekipa Sin City in podporniki Kelnarc. Čestitke!!

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so tako in drugače pripomogli k boljšemu in kakovostnejšemu turnirju. Prav tako, pa bi radi pohvalili vse ekipe, ki so se prijavile in kljub slabemu vremenu odigrali svoje tekme. Ob tej priložnosti pa vas že vabimo na 19. turnir vasi in upamo, da se nas zbere še več, tako igralcev kot gledalcev.

Športni pozdrav!

MNK Fatamorgana

SKUPINA A
Usih
Vrhgriški
Ekipa da te skipa

SKUPINA B
Nadrt
Gabbiadini
Mačji kot

SKUPINA C
Sin City
Gozdarstvo Rupnik
Bizari

SKUPINSKI DEL
15:00 Usih – Vrhgriški 1:2
15:20 Nadrt – Gabbiadini 0:2
15:40 Usih – Ekipa da te skipa 5:0
16:00 Sin City – Gozdarstvo Rupnik 3:0
16:20 Vrhgriški – Ekipa da te skipa 4:1
16:40 Nadrt – Mačji kot 1:1 (2:3)*
17:00 Sin City – Bizari 0:2
17:20 Gabbiadini – Mačji kot 3:3
17:40 Gozdarstvo Rupnik – Bizari 0:3

ČETRFINALE
18:00 1A:1X Vrhgriški – Nadrt  2:0                                    E
18:20 1B:2X Gabbiadini – Gozdarstvo Rupnik  4:2           F
18:40 1C:2B Bizari – Mačji kot  0:0 (1:2)*                        G
19:00 2A:2C Usih – Sin City  1:0                                       H

1X: Najboljša ekipa izmed zadnjih ekip v vsaki skupini.
2X: Druga najboljša ekipa izmed zadnjih ekip v svoji skupini.

19.20 Tekma legend: PSV – Brinov grič 1:1

POLFINALE
19:40 E:G Vrhgriški – Mačji kot 1:1 (0:2)*
20:05 F:H Gabbiadini – Usih 3:5

PENALI ZA 3.MESTO
20:30 Vrgriški ­– Gabbiadini (6:5)*

FINALE
20:40 Mačji kot – Usih 3:2

Tekma legend
Tekma legend

Be the first to comment

Leave a Reply