Za zaključek sezone sedemkrat stopili na najvišjo stopničko

V nedeljo 8. oktobra se je z državnima prvenstvoma v vzponu – MTB vzpon na Valvazor v Završnici in enduru – Enduro Kamplc v Ajdovščini, zaključila letošnja tekmovalna sezona gorskega kolesarjenja. Črnovrški MBK sportR.si je bil na obeh državnih prvenstvih najuspešnejši klub.  V vzponu so naslove državnih prvakov osvojili Jure Rus (U15), Daša Mlakar (U15w), Jakob Klemenčič (U17), Matjaž Lozar (U19) in Boštjan Brelih (veterani II), v enduru pa Vid Peršak (elite) in Primož Štrancar (veterani II). V vzponu je MBK sportR.si osvojil še po dve drugi in tretji mesti. Srebro sta osvojila Matevž Govekar (U19) in Alen Štucin (amaterji), bron pa Miha Klemenčič (U19) in Dejan Petrič (veterani I).

GALERIJO SLIK NAJDETE NA TEM NASLOVU. 

Z navedenimi enajstimi medaljami se je letošnja zbirka medalj na državnih prvenstvih povzpela na rekordno število 38 medalj,  od tega 19 zlatih. Število bi bilo zagotovo še večje, če bi bilo v letošnjem letu organizirano tudi državno prvenstvo v maratonu. Letošnji najuspešnejši  “zbiralec” majic državnih prvakov je bil najstarejši klubski tekmovalec in tudi soustanovitelj kluba Boštjan Brelih, ki je osvojil tri naslove državnih prvakov in sicer v vzponu na cesti ter v krosu in vzponu v gorskem kolesarstvu. S po dvema naslovoma mu sledijo štirje tekmovalci (Dean Bratuš, Matjaž Lozar, Jure Rus in Tina Smrdel). V 26-letni zgodovini je črnovrški klub osvojil na državnih prvenstvih že 298 medalj, od tega 126 zlatih, 99 srebrnih in 73 bronastih.

Največji uspeh na mednarodnih tekmovanjih je dosegel Dean Bratuš, ki je na svetovnem prvenstvu amaterjev v francoskem Ville d’Albi s slovensko ekipo osvojil drugo mesto med štafetami.

Na zmagovalnih…

Glede na podaljšano tekmovalno sezono se bo zamaknil tudi tradicionalni oktobrski počitek, zato se bodo pričeli zimski treningi oziroma priprave na sezono 2018 šele sredi meseca novembra. Z letom 2017 se izteka mandat obstoječim organom društva. Zagotovitev kontinuitete dela je bistvena za uspešno delovanje, zato so v klubu že pričeli z aktivnostmi glede sestave novih organov, priprave letnega in četrtletnega programa ter predvsem zagotavljanju materialnih in finančnih sredstev, brez katerih ne bo mogoče uresničiti ambicioznih načrtov. V delovanju kluba bo potrebno uvesti določene novitete, kajti v klubu upoštevajo trditev Alberta Einsteina, da ni mogoče »delati vedno znova iste stvari in pričakovati drugačne rezultate«. V letu 2018 bodo ponovno obudili tudi spletno klubsko stran, ki bo zainteresirano javnost obveščala o delovanju kluba. V klubu ugotavljajo, da je njihova prepoznavnost v lokalnem okolju bistveno slabša, kot na državni in celo mednarodni ravni. Te problematike, ki je večplastna se v klubu zavedajo, razrešitev pa ni odvisna le od njih.

 

                                                                           Jaka Kenk

Be the first to comment

Leave a Reply