“Ga Pihnemo” nastopil v Črnem Vrhu

 

Preteklo nedeljo so oder v Črnem Vrhu zavzeli igralci skupine Ga pihnemo iz Podnanosa. Postregli so nam z komedijo z naslovom Gugalnik, ki govori o moški gospodinji 21. stoletja. Zgodba se dogaja v povprečnem stanovanju, kjer živi 4 članska družina – gospod in gospa Novak in njuna sina Matic in Rožle.

Življenjske vloge so povsem običajne vendar se kaj kmalu zamenjajo saj Katja končno dobi službo, njenemu možu pa se hitro uresničijo njegove življenjske sanje, da bi postal gospodinjec. Nekaj zmešnjave, zadržane podrobnosti in Katja Novak se mora odseliti. Novi moški gospodinji vsekakor ni dolgčas, saj mu otroci, prijatelji, sosedje, popolni tujci in finančne težave krajšajo dni.  Vsekakor ljubezen premaga vse težave in Novakova družina je spet skupaj. Kljub temu da se je Andrej v vlogi gospodinje kar dobro obnesel dobi novico iz službe da odpoved ni bila sprejeta in  da ga ponovno vabijo v svoj kolektiv.

“Če ljudje preživimo sneg, bomo pa tudi nekaj prahu v stanovanju.” (S predstave

Komedija z nekaj resnimi težavami, ki bi se lahko zgodile kjerkoli in komurkoli. Igra je vse prisotne v dvorani nasmejala, sprostila obenem pa dala misliti kaj je v življenju res pomembno.

Obljubili so nam smeh in obljubo tudi izpolnili.

Meta Pivk

Be the first to comment

Leave a Reply