V znamenju smeha prižgali praznične luči

Igralska zasedba. Arhiv KUD Sloge

Preteklo nedeljo, 8. decembra 2019, se je v Črnem vrhu zopet dogajalo. V Domu krajanov se je s komedijo Moža je zatajila predstavilo Društvo gospodinj z dramsko skupino Planina pri Ajdovščini.

V igri so se predstavile brangar’ce, ki so pred dobrimi 60 leti s Planine odhajale peš v Trst. Vso pot so na glavi prenašale košare, v katerih so se znašli domači pridelki, da bi jih na drugi strani prodale ali zamenjale za bombone, kavo, takrat zelo dragocene najlonke alipa svoje može presenetile s tobakom. Govorice pred njimi niso bile varne, na uho pa jim je prišla tudi zanimiva ljubezenska zgodba Irme in Bogomirja. Sveže poročen par je na medenih tednih presenetila nevestina teta Valentina, huda nasprotnica moških. Zgodba se hitro zaplete in pod vprašaj postavi svež zakon. Irma se more odločiti med ljubeznijo in bogato dediščino, ki jo kot edina dedinja pričakuje od tete.

Kako so odštevali zadnje sekunde, si lahko ogledate tu (klik).

Pestra igralska zasedba in hudomušna zgodba, polna naključij sta poskrbeli za debelo uro smeha dobro napolnjena dvorane. Po koncu igre je režiser gledališke igre, Dušan Česen, vsem obiskovalcem z vaškega balkona zaželel lepe prihajajoče praznične dni in z odštevanjem otvoril vaške novoletne lučke. Kulturno bogato nedeljo so domačini zaključili s klepetom ob čaju in kuhanem vinu.

Neža Rudolf