Koča na Javorniku zaprta

Koča na Javorniku, pozimi. Foto: Arhiv PD Javornik - Črni Vrh

Zaradi širjenja okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 in vedno več obolelih za boleznijo COVID-19 v naši državi, smo se skupaj z oskrbniki odločili, da začasno iz preventivnih razlogov zapremo Pirnatovo kočo na Javorniku.

Ker se razmere iz dneva v dan slabšajo je težko napovedati kdaj bo lahko koča ponovno odprta. Spremljali bomo razmere in navodila pristojnih in se na podlagi teh odločali o odprtju koče. Vse planince in ostale turiste prosimo za razumevanje.

Predvsem je pomembno, da vsi skupaj v teh trenutkih poskrbimo za zdravje vseh nas in čim bolj preprečimo širjenje bolezni. Apeliramo na vse, da se obnašajo strpno, solidarno, skrbite za svoj imunski sistem in da vsak dosledno izvaja osnovne higienske varnostne ukrepe (ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje, https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov ), ki so bistveni za javno zdravje. Glede na primerno vreme priporočamo, da se zdravi ljudje gibljejo zunaj v naravi, kjer je možnost širjenja bolezni manjša in po možnosti uporabljajo manj obljudene poti, upoštevajo navodila za higieno rok in kašlja, primerno razdaljo med ljudmi, pitje tekočin iz lastnih steklenic.
Hvala za razumevanje in lep planinski pozdrav!
Upravni odbor PD Javornik Črni Vrh
Marko Rupnik, predsednik