Prvi primer okužbe v Domu za starejše Bor

V domu Bor v so pretekli vikend zabeležili prvo okužbo s koronavirusom v primorskih domovih za starejše. Tamkajšnja stanovalka je prišla okužena iz bolnišnice, kamor so jo po izolaciji spet premestili. Ostali stanovalci doma starejših niso prišli z njo v stik. Osebje so že testirali, k sreči so testi negativni. Testiranje bodo čez slab teden dni za vsak primer ponovili, še pišejo Primorske novice.

“Žal se je tudi pri nas zgodilo, da je stanovalka, ki je prišla iz bolnišnice, okužena s korona virusom. Stanovalka je bila ves čas od prihoda iz bolnišnice izolirana v svoji sobi, nihče od stanovalcev ni prišel v stik z njo. Zaposleni so uporabljali vso predpisano zaščitno opremo,” je o prvi okužbi v primorskih domovih za starejše svojce obvestila direktorica doma Bor Črni Vrh Alenka Gantar. Kot je pojasnila, je bila stanovalka nato spet premeščena v bolnišnico in trenutno ni nastanjena v domu.

“Vse zaposlene, ki so bili v stiku s stanovalko, se testira. Sodelujemo z vsemi pristojnimi inštitucijami,” je ob koncu tedna povedala direktorica, ki poudarja, da bodo svojce tamkajšnjih stanovalcev o vsem še naprej redno obveščali.

Novica o okuženi stanovalki je povzročila precej vznemirjenja, pišejo v Primorskih novicah, za zdaj pa kaže, da se je vse skupaj dobro izteklo. Stanovalci v črnovrškem domu se počutijo dobro, enako kot po drugih domovih pa pogrešajo osebne stike s svojci. Da bi stiske vsaj malo olajšali, so jim med drugim zagotovili možnost video klicev preko pametnih telefonov. “Vsi zaposleni se trudimo, da stanovalcem zapolnimo dan z raznimi aktivnostmi ter da jim nudimo sprehode v spremstvu zaposlenih,” je svojce še obvestila direktorica.

Vir: Primorske novice

Dodajmo še, da morda v teh trenutkih stanovalci še bolj kot kadarkoli potrebujejo spoznanje, da v teh težkih časih niso sami.

KUD Sloga v sodelovanju z Domom za starejše Bor vabi, da zapišete misli ali spodbudne besede!