Audio, video: Zlati rog leta 2021 je prejela Andrejka Bizjak

Zlati rog leta 2021 je predsednici DPM Črni Vrh, Andrejki Bizjak, podelil predsednik KUD Sloga Štefan Habe.

KUD Sloga je na tradicionalni Inventuri 2021, ki se je letos zgodila v dveh dejanjih, drugič zapored podelila priznanje Zlati rog. Gre za priznanje posamezniku ali društvu, ki je v preteklosti poskrbelo za prepoznavnost kraja ali pa je poskrbelo, da se imamo v naših krajih ljudje še lepše.  Zlati rog izhaja iz starodavne zgodbe o Bkožajfarjih, rog kot tak pa je simbol borbenosti, vztrajnosti in zanesljivosti. In prav borbenost, vztrajnost in zanesljivost so vrednote, ki jih ima tudi letošnja dobitnica ZLATEGA ROGA LETA.

Decembra 2022 bo že petindvajseto leto zapored, ko črnovrške otroke na večer pred svojim godom obišče sv. Miklavž. Več kot dve desetletji jih je obiskoval v dvorani, leta 2020 pa mu je načrte prekrižala korona. No, vsaj tako smo mislili.

Tako Miklavž, kot drugi dobri možje ne morejo vsega postoriti sami, zato imajo povsod svoje zveste pomočnike in pomočnice. Tu pri nas, je zadnjih nekaj let njegova desna roka, Andrejka Bizjak, sedanja predsednica Društva prijateljev mladine Črni Vrh. Z njeno pomočjo je lani in letos Miklavž na domovih obiskal skoraj 250 otrok s celotne Črnovrške planote. Samo predstavljamo si lahko, koliko različnih spretnosti, časa predvsem pa potrpežljivosti je potrebne, da lahko uspešno sodeluješ s tako mogočnim (in že malce starim) Miklavžem, ki ima gotovo svoje »muhe«, kot jih ima vsak izmed nas. Poleg Andrejke so za uresničitev Miklavževega obiska v teh negotovih časih zaslužni tudi vsi njeni pridni pomočniki in člani društva, na katere seveda ne smemo pozabiti.

Andrejka pa ni le tesna Miklavževa sodelavka, ampak veliko časa in energije namenja organizaciji in koordiniranju drugih, že tradicionalnih akcij, ki jih pripravlja DPM Črni Vrh. Čeprav v svoji, ne ravno najlažji službi veliko časa preživi z mladimi, del svojega dopusta vsako poletje namenja tudi letovanjem v Seči in Poreču, ki jih organizira ZPM Idrija.

Upravni odbor KUD Sloge se je iz zgoraj navedenih razlogov odločil, da Zlati rog leta 2021 podeli Andrejki Bizjak, za njeno večletno prostovoljno delo z mladimi v našem kraju in širše. Na ta način se ji želimo zahvaliti za ves čas in ideje, ki jih je že in jih še bo namenila vodenju DPM Črni Vrh. Naj bo nagrada zahvala tudi vsem ostalim članom Društva prijateljev mladine, ki pod njenim vodstvom uspešno peljejo zgodbo, ki na obraze otrok riše široke nasmehe.

Andrejka je ob obrazložitvi povedala:

Še bolj podrobno obrazložitev s slikovnim in video gradivom pa v drugem dejanju inventure, ki si ga lahko ogledate tu: