Pod streho spravili še eno uspešno smučarsko sezono

V soboto, 7. maja 2022 je smučarski klub Javornik iz Črnega Vrha nad Idrijo, kljub slabemu vremenu in dežju, spravil pod streho zaključno prireditev NPR v alpskem smučanju. V koči na spodnji postaji smučišča Javornik, se je zbralo okoli 200 smučarjev, staršev, trenerjev in podpornikov.

Člani smučarskega kluba Javornik smo  pokazali veliko dobre  volje in združili skupne moči, kot smo to pokazali že večkrat in poskrbeli s postavitvijo dodatne strehe, da nam dež ni mogel do živega. Tudi peka čevapčičev in pijače ni manjkalo pa tudi slastnih palačink.

V goste sta bila  povabljena naša vrhunska alpska športnika Ana Bucik in Štefan Hadalin. Tako kot naši otroci,  so se tudi njuni začetki  pričeli s tekmami v NPR (notranjsko primorska regija). Vabila sta se z veseljem odzvala in prevzela vlogo podeliteljev pokalov in priznanj. Prijetno je bilo pokramljati z njima, si izmenjati izkušnje in nasvete pa tudi avtogrami in slikanje niso manjkali.

Podelitev je vodil predsednik notranjsko-primorske regije Albert Kavčič.

Na fotografiji: Štefan Hadalin, Kavčič Albert in Ana Bucik.

V skupnem seštevku med klubi, je smučarski klub Javornik prismučal 2. mesto  v NPR. Zmaga je pripadala SK Gorici, ostali pa so se razvrstili:

Nekateri so se udeležili tudi državnih tekem. Bor Kavčič pa se je udeležil prav vseh državnih tekem od 16-ih , 3 mednarodne tekme in 6 regijskih. Skupaj kar 25 tekem v sezoni 21/22.

Aleks Kavčič in Matevž Rupnik pa sta se udeležila mednarodne FIS tekme v slalomu in veleslalomu, v Kranjski Gori, katera je bila naslednji dan po svetovnem pokalu na isti progi- Vitranc. Kar pa kot klub Javornik šteje med izjemno pogumne dosežke v svoji večletni zgodovini.

Naš klub pa so zastopali še na različnih tekmah, memorial Roka Petroviča, dobrodelni memorial Draga Grubelnika ( tu je Neja Rupnik prejela zlato medaljo iz rok Jureta Koširja), pokal treh dežel v sosednjem Trbižu v Italiji,  državne tekme, mednarodne tekme v Sarajevu.

Posebno priznanje za vrhunski dosežek na mednarodni tekmi v BIH in sicer za 2. mesto pa je prejel Bor Kavčič. V Sarajevu pa so barve našega kluba poleg Bora zastopali še Živa Hrovatin in Neja Rupnik.

Ekipa tekmovalcev in trenerjev SK Javornik

Za konec bi se še zahvalila pridnim članom SK Javornik za pomoč pri pripravi in organizaciji podelitve, sponzorjem, kateri so nas finančno podpirali v tej sezoni; smučišče Javornik, občina Idrija, Forin d.o.o.,  lastnikom kombijev za prevoze na tekme in treninge, trenerjem, staršem in naši mladi ekipi štoparjev- časomerilcev pod okriljem Primoža Bajca, kateri so svoje delo strokovno opravili na vseh tekmah NPR ter tudi nekaj državnih tekem.

Domen R. Jure L. Patrik F. Aleks K. in vodja marljive štoparske ekipe Primož Bajec.

 

 

 

 

 

 

Tadeja T.KAVČIČ