PONEDELJKOVA DELOVNA AKCIJA V OBČINI IDRIJA

PONEDELJKOVA DELOVNA AKCIJA V OBČINI IDRIJA

11. 8. 2023Tina B. (ODDELEK ZA DRUŽBENE DEJAVNOSTI IN GOSPODARSTVO) 249

 

V ponedeljek, 14. 8., je vlada določila dela prost dan – dan solidarnosti – ki naj bi bil namenjen pomoči tistim, ki so ob nedavnih poplavah utrpeli škodo in potrebujejo pomoč pri odpravljanju oziroma sanaciji te škode.

Tudi v Občini Idrija so nekatere krajevne skupnosti utrpele precej škode, zato naprošamo vse, ki bi bili pripravljeni pomagati in se ne nameravate udeležiti kakšne druge akcije, da priskočite na pomoč v naši občini in pomagate krajanom v posameznih KS.

Potrebovalo se bo predvsem pomoč pri čiščenju plazov in usadov, gre torej za fizično delo, pri katerem bo izredno zaželena tudi oprema, ki jo prostovoljci lahko prinesete s sabo: samokolnice, lopate, železne grablje, trde metle, krampi, motike ipd.

Prosimo, da se za delovno akcijo prijavite pri kontaktnih osebah po posameznih krajevnih skupnostih, ki so navedene spodaj. Prijave sprejemajo do sobote, 12. 8., do 15. ure. Ob prijavi, prosimo, navedite naslednje podatke:

–          ime in priimek

–          oprema, ki jo lahko sami zagotovite (samokolnice, lopate ipd.)

Zbirno mesto je v ponedeljek ob 8. uri na lokacijah, ki vam jih bodo posredovale kontaktne osebe iz posamezne KS ali so navedene spodaj. Morda boste lahko razporejeni tudi v druge KS – odvisno od števila in potreb.

Kontaktne osebe:

  • KS Mesto Idrija: Iztok Vončina (031 330 887) – potrebuje se približno20 oseb (z opremo) na lokaciji pri Rudarski hiši (tam bo tudi zbirno mesto)
  • KS Spodnja Idrija: Jadranka Drobnič (051 340 551) – pomoč je potrebna na več lokacijah, potrebuje se približno ca.50 oseb; zbirno mesto na trgu (pri Mesoteki)
  • KS Kanomlja: Damjan Vončina (051 357 441) – pomoč je potrebna pri eni stanovanjski hiši (ca.10 oseb)
  • KS Ledine: Simon Kosmač (031 446 092) – V Ledinah že poteka odstranjevanje materiala. Če bo potrebna dodatna pomoč, vas bomo o tem naknadno obvestili.
  • KS Krnice-Masore: Sebastjan Kavčič (041 419 139) – Če bo potrebna dodatna pomoč, vas bomo obvestili naknadno.

Delovne akcije se udeležite na lastno odgovornost. Prosimo, da pridete primerno opremljeni (primerna obutev in oblačila, rokavice ipd.) in da imate s seboj tudi svojo malico in pijačo, saj obrokov na lokacijah ne moremo zagotoviti.

Državni koordinatorji opozarjajo, naj bo vsa pomoč – tako lokalno kot državno – organizirana. Zato vse naprošamo, naj se delovnih akcij udeležijo organizirano (prek obstoječe državne aplikacije ali v naši občini na zgoraj opisan način).

Vsem tistim, ki se tovrstnih akcij ne bodo udeležili, pa državni koordinatorji svetujejo, da uredijo tudi okolice svojih hiš (očistijo veje, pregledajo potencialno plazovit teren, očistijo jaške in propuste in podobno), da v primeru nadaljnjih močnejših nalivov tudi na ta način preprečimo večjo škodo.

Vsem, ki ste že ali boste na kakršen koli način pomagali, se iskreno zahvaljujemo!

Hvala tudi, če boste to objavo delili.