Pavle Čuk je osebnost Primorske!

Na spletni strani Radia Koper je novinarka Nataša Benčič zapisala …

Pavel Čuk živi zelo posebno življenjsko zgodbo, povezano s pogumom in svobodo, ki mu ju kronična bolezen nikoli ni odvzela. Kljub temu da se že od 8.razreda osnovne šole, že 42 let, trikrat tedensko vozi na dializo v Ljubljano, svoje življenje živi polno in dejavno.

A naša Osebnost Primorske je postal zato, ker je najprej rešil propada smučišče v Črnem Vrhu nad Idrijo, potem pa ga je s tisoči ur dela povzdignil v vroče zaželeno, večkrat nagrajeno malo smučišče in tu še razširil gostinsko ponudbo. Ker je mož jeklene volje in optimizma, mu uspeva tudi nemogoče. Kar je nesporno bilo delovanje lepo urejenega smučišča v letošnji zeleni zimi.

Vse našteto se resnično zdi komaj dojemljivo, saj to zmore ob invalidnosti. Nočno dializo v Ljubljani, kar vedno pomeni osem ur menjave krvi, nadaljuje v nov dan na smučišču. Vedno gre na dializo ponoči, na smučišču ni še nikoli manjkal. Dializo je nekoč, ko je bilo na smučišču pomanjkanje snega in je bilo treba ponoči umetno narediti novega, celo nekoliko skrajšal in sredi noči hitel na Črni vrh nad Idrijo.

V sodelovanju z domačimi društvi skrbi, da je dogajanje v brunarici na smučišču živahno tudi poleti.

Rad ima življenje, in pravi: » Človek ne sme gledati le tistega, kar mu je odvzeto, ampak predvsem tisto, kar mu je dano.«

Nataša Benčič

Pogovoru z njim lahko prisluhnite na tej povezavi.