Informacije v času koronavirusa v občini Idrija. Pozorno preberite!

Logotip KS Črni Vrh.

Občina Idrija je objavila telefonsko številko, na katero lahko občanke in občani sporočijo potrebo po oskrbi z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili. Klicna številka je namenjena ljudem, ki zaradi okužbe s koronavirusom ne bodo smeli zapustiti stanovanja in se ne bodo mogli oskrbovati prek sorodnikov, prijateljev in znancev. Namenjena je tudi starejšim občankam in občanom, ki nimajo druge možnosti oskrbe.

Telefonska številka 051 610 589 naj bi delovala od četrtka vsak dan, razen ob nedeljah, med 8. in 15. uro.

Za vse druge informacije, povezane s koronavirusom, pokličite Državni klicni center na brezplačno telefonsko številko 080 14 04, ki je dosegljiva vsak dan med 8. in 20. uro.

V primeru suma na bolezen Covid-19 NE HODITE V ZDRAVSTVENI DOM. Ostanite doma in se po telefonu posvetujte z osebnim ali dežurnim zdravnikom. Pokličite na telefonsko številko 05 37 34 220 ali v primeru nujnih stanj (npr. težko dihanje) službo NMP na številko 05 37 34 212.

(Bolezen COVID-19 se kaže s povišano telesno temperaturo, bolečinami v žrelu, kašljem, lahko težkim dihanjem.)
***
Iz občinske uprave tudi sporočajo, da so zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom omejili osebno poslovanje s strankami.

Nujne zadeve je mogoče urejati samo:
• z navadno pošto: Občina Idrija, Mestni trg 1, 5280 Idrija
• z elektronsko pošto: obcina.idrija@idrija.si
• po telefonu št. 05 37 34 500
Več informacij na spletni strani občine: https://www.idrija.si/.

***
Čim manj hodite v naseljena območja. Idealno je, da se držite doma.

Ker želimo obdržati čim boljšo komunikacijo med krajani, vas prosimo, da nam posredujete svoje kontaktne podatke (elektronski naslov in telefonsko številko – predvsem mobilno). Prosimo, da to storite vsi, če pa v katerem gospodinjstvu kdo nima elektronskega naslova ali mobilnega telefona, naj ga obveščajo drugi člani. Podatke pošljite na elektronski naslov: samo.kuscer@gmail.com.

Čeprav si vsi želimo, da se epidemija hitro umiri in da bodo posledice čim manjše, se realno gledano tega verjetno ne moremo zares nadejati. Pripraviti se moramo na dolgotrajne spremembe življenja. V svetu KS pa tudi menimo, da se ne moremo zanašati le na občino in državo, temveč si moramo tudi sami zagotoviti čim boljše in čim mirnejše preživetje – tako skupnosti kot posameznikov.

Za občane občine Idrija

Svèt KS Črni Vrh