Znani so rezultati 7. fotonatečaja KUD Sloge

KUD Sloga je v februarju objavila razpis 7. fotonatečaja z naslovom “Vrh.” V društvu so prejeli 22 fotografij, najboljših 10 po izboru komisije, pa je razstavljenih na Facebook strani KUD Sloge, kmalu pa bodo na ogled v vitrini doma krjanov.

Komisija je v prvi vrsti ocenjevala izvirnost fotografije, sledilo je upoštevanje precej abstraktne teme “Vrh,” šele na tretjem mestu je bila tehnična dovršenost, saj je smisel fotonatečajev ljubiteljska, tudi amaterska fotografija. Ne glede na to, pravijo v komisiji, so imeli zahtevno nalogo oceniti najboljše. Komisijo je sestavljala medijska tehnica Anja Stare, ljubiteljska fotografinja Andreji S. Perčič ter zmagovalec dveh preteklih fotonatečajev Franc Habe.

1. mesto: Marija Kofol Kavčič, Sončni vzhod na zimsko jutro v Črnem Vrhu, 2021, Črni Vrh

Kot zanimivost lahko dodamo, da je član komisije za točno določeno fotografijo dal vse možne točke, drugi član pa najmanjše število točk. Česa takega se v zgodovini natečajev KUDa še ni zgodilo.

Hvala vsem za sodelovanje, čestitamo pa Mariji Kofol Kavčič in Aniti Gnezda Rupnik za osvojeno prvo in drugo mesto! ?
Bon za razvitje fotografij sta že prejeli, vam pa želimo prijeten sprehod po fotogaleriji, ki je na voljo tukaj: https://www.facebook.com/KUDSLOGACRNIVRH
Tema natečaja v prihodnosti pa bo delavsko in infrastrikturno obarvana, pravijo v KUD Slogi Črni Vrh.
2. mesto: Anita Gnezda Rupnik, Visoko in višje, 2021, Javornik