PREDSTAVITEV KRAJEV

Septembra 2020 je Črnovrško planoto obiskala ekipa oddaje Dobro jutro (TV Slovenija).

Najprej se je ekipa javila izpred kočarjeve lipe (Zadlog), kjer so spregovorili Damjan Lampe, poznavalec lok. zgodovine, Urška Rupnik iz zavoda za turizem Idrija ter župan Tomaž Vencelj.
Drugo javljanje je bilo iz Črnega Vrha (Balila), kjer so svoje dejavnosti predstavili Ekološka kmetija Smrekar – Vilijem Kavčič, Društvo Volja, Idrijski Log – Anka Tominec; Lanene žene – Janka Mikuž; Čebelar Tilen Koleša ter pletar Karel Žgavec.
Tretje oglašanje je bilo s “placa”, kjer so se slovenski javnosti predstavili Irena Kenk – ravnateljica OŠ, Kmetija Pr’ Mark – Gašper Hladnik, Kmetija Klančar, PGD Črni Vrh pa je predstavil Tomaž Rudolf. Društvo klekljaric je predstavila Sonja Habe, Meta Pivk pa je pripravila preplet lesa s čipko.
Zadnje javljanje pa je bilo iz Trat (med Črnim Vrhom in Predgrižami). Tam se je predstavila Pirnatova koča na Javorniku – Ivan Sajevic, Smučarski klub Javornik -Albert Kavčič, Vojni muzej – Ivan Rudolf, Astronomsko društvo Javornik – Rok Vidmar ter film Korona na podeželju – Lovrenc Habe.

Posnetek je na voljo v spodnji povezavi.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174718601

Posnetek zaslona RTV Slovenija.