Najmanj 10 izrednih dogodkov

Vabilo na koncert Jakoba Kobala.

V Črnem Vrhu se vsako leto zvrsti veliko kulturnih dogodkov, ki privabljajo vse generacije v kulturno dvorano, na »plac«,  v osnovno šolo ali gostilno. Letos pa bo izbor dogodkov še večji, saj člani kulturno-umetniškega društva Sloga pripravljajo 10 dogodkov, ki še niso bili na programu društva.

KUD SLOGA, 70 LET

Na občnem zboru, ki so ga imeli sredi januarja, so potrdili plan dela za letošnje leto, ki ga je predlagal prenovljeni upravni odbor. Leto 2017 bo za KUD Sloga še posebej slovesno, saj bo praznovalo 70 letnico delovanja, ki pa bo trajalo skozi vse leto. Vrhunec pa bo slavnostni dogodek v začetku septembra, kjer se bo pregledalo delovanje tega društva.

Še pred tem pa bo kar nekaj tradicionalnih in izrednih dogodkov. Mednje sodi tudi koncert vrhunskega mladega talenta Jakoba Kobala, ki se bo na odru črnovrške dvorane predstavil 18. februarja. Konec februarja bo tradicionalno pustovanje za otroke, v začetku marca pa bo veselo, saj v goste prihajajo trije znani in priznani slovenski stand up komiki. Do sedmega aprila, ko bo potekalo potopisno predavanje z naslovom »Med sirskimi begunci v Jordaniji,« pa lahko tudi vi društvu pošljete fotografijo za 3. fotografski natečaj z naslovom: »Življenje na črnovrškem.«

Fotografija z lanskega stand up-a.

Aprila pridejo v goste gledališčniki iz Kanala ob Soči, maja pa igralci iz Lučin z igro »Zares čuden par.«  Konec aprila bo potekala tradicionalna noč knjige, maja pa okrogla miza o kulturi na črnovrškem pa tudi tradicionalna pevska revija. Kino za luno pride na vrsto julija, kulturni krožnik in slikarski ex-tempore pa avgusta.

Konec leta bo že tradicionalno prinesel časopis Sloga, pa delavnico izdelovanja koledarjev ter, ob zadostnem številu prijav, tudi tradicionalno inventuro. Med letom pa bo še nekaj delavnic za otroke, na novem bralnem klubu pa so se začeli srečevati  ljubitelji knjige.  Slednji še vedno vabijo, da se jim pridružite. Informacije dobite v črnovrški knjižnici.

Plani so torej kar veliki. Volja do dela pa organizatorjem vsakič znova vlivajo krajani od blizu in daleč, ki se z veseljem vračajo v kulturno dvorano. V letu 2016 so člani KUD-a tako pripravili 22 različnih prireditev za vse generacije.

 

VABILO NA KONCERT JAKOBA KOBALA