Zborovodska šola je zaključena

Vsak zbor potrebuje dobrega zborovodjo. Foto: HaLo

Na predvečer kulturnega praznika je Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Idrija, v sodelovanju s KUD Sloga Črni Vrh organiziral zaključni koncert zborovodske šole. Pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec je zborovodsko šolo obiskalo 7 zborovodij, ki so se učili na glasovih štirih zborov z idrijske in cerkljanske občine.

Idrijski oktet je na črnovrškem odru nastopil kot prvi in se predstavil s pesmimi Znamenje, Imel sem ljubi dve, Svatske pesmi in Bela breza. Ženski glasovi so sledili v nadaljevanju; najprej Cerklanke s skladbo Sonce ljubo in Rano zjutraj, potem pa v sodelovanju s Ticami iz Spodnje Idrije:  Kakor grejo meglice in Ljubezenska uspavanka. Tice so žensko ubrano petje zaključile s suito narodnih: Travnički so že zeleni, Sijaj, sijaj sončece, Na planincah ter Šmentana muha. Koncert so zaključili domačini, moški pevski zbor Pobje s Gallusobo Praeparate corda vestra, Teče mi, teče vodica, Buskelce in Ti meni svetlo sonce.

Zborovodje, ki so se predstavili na predvečer kulturnega praznika v Črnem Vrhu.

Zborovodje, ki so svoja znanja nadgrajevala, pa so Vanja Lampič, Barbara Ercigoj, Jan Grobelnik, Živa Volk, Klementina Tominšek, Elizabeta Lampe in Robert Vatovec.  Tudi številno črnovrško občinstvo je spet pokazalo, da je na črnovrškem zborovska pesem resnično doma.

Zapis: HaLo