Fotografija je nastala med 1956 in 1960. Se prepoznate?

Majda z učenci iz Zadloga.

KUD Sloga Črni Vrh v soboto in nedeljo, 5. in 6. maja pripravlja Cankarjev kavarno. V spremljevalnem programu bo nastopila tudi bivša učiteljica v Zadlogu, Majda Mencinger.

Majda Mencinger se bo po skoraj 60-ih letih vsaj za nekaj ur vrnila v Zadlog in Črni Vrh.  Nekdanja učiteljica  je bila v povojnem času (v obdobju 1955 do 1960) dodeljena v dvorazredno sedemletko s kombiniranim poukom v Zadlog. Tu je dopoldan učila 5., 6. in 7. razred, popoldan pa 2. razred.

Majda Mencinger bi bila vesela srečanja z vsaj nekaterimi nekdanjimi učenci, da bi podoživljali  takratni utrip šole in kraja ter ga primerjali z današnjim.  Poleg tega pa se bo kot današnja upokojena profesorica pedagogike in psihologije predstavila z recitalom z njenih knjig, ki opisujejo njeno življenjsko zgodbo, v kateri je tudi učiteljevanje pri nas.

Spodaj si lahko ogledate celotno fotografijo Majde z otroki. Se prepoznate? Pokažite sliko tudi vašim znancem! Skupaj najdimo kakšnega bivšega učenca in skupaj podoživimo te trenutke.

SREČANJE Z MAJDO MENCINGER in njenimi gosti bo v SOBOTO, 5. MAJA OD 17.30 V DVORANI ČRNI VRH! Vabljeni!

Majda z učenci iz Zadloga.