Na Medvedje brdo le še ta konec tedna

Amaterski igralci KUD Medvedje Brdo v teh dneh zaključujejo ponovitve gledaliških predstav na idilični lokaciji na Šinkovčevem griču. Publiko navdušujejo s slovensko klasiko Tistega lepega dne, po katerem je bil posnet tudi film. Predstave bodo le še ta petek, 23., v soboto 24. in v nedeljo, 25. avgusta ob 20.30, v njih pa igrata tudi domačina Franc Jereb in Lovrenc Habe. 

Igra v času fašistične oblasti

Zaradi velikega zanimanja ljubiteljev gledališča od blizu in daleč so po premieri odigrali še celo vrsto ponovitev. Glavno vlogo Štefuca je letos prevzel Lovrenc Habe iz Zadloga, ki se je besedilo učil kar tri mesece. Po številnih odzivih gledalcev, ki prihajajo iz vse Primorske in Notranjske, pa se je v vlogi dvokratnega vdovca in očeta štirih hčera odlično znašel. Veliko zaslug pri tem pa ima tudi režiser Bogdan Žerjal, ki zasedbo s preko 50 igralci, tehničnimi delavci, pevci in statisti zelo dobro obvladuje. Dober odziv gledalcev, ki vedno dodobra napolnijo leseno tribuno, pa to le še potrjuje. Ljubitelji gledališča na prostem imate možnost za ogled predstave še prihajajoči konec tedna, ko bodo predstavo na Medvedjem Brdu še trikrat ponovili. Z nedeljsko ponovitvijo bodo sklenili letošnji niz, v katerem bodo igro odigrali kar desetkrat in vedno navdušili in nasmejali do zadnjega kotička zapolnjen avditorij.
Po Cvetju v jeseni in Kekcu je uprizoritev igre Tistega lepega dne po literarni predlogi Cirila Kosmača že tretja igra na prostem v tej idilični vasici na tromeji med logaško, idrijsko in žirovsko občino.

Vir:Idrija.com

V sodelovanju s KUD-om Medvedje Brdo je KUD Sloga prejšnji teden peljala avtobus črnovrških gledalcev na predstavo Tistega lepega dne, v letno gledališče.