Premiera dokumentarca v soboto, 21. septembra

Vas Zadlog pri Črnem vrhu nad Idrijo je bila sredi julija zopet prizorišče filmske ustvarjalnosti. Mladi ljubitelji sedme umetnosti, ki prihajajo vsako leto v te kraje iz cele Slovenije, so se v pretekli letih že preizkusili v različnih zvrsteh, letos pa so se odločili za snemanje dokumentarnega filma, in tako pred kamero postavili osem starejših pričevalcev, ki so predstavili, kako so nekoč preživljali prosti čas.

Mladi so s kamero odkrivali zgodbe, ki jih v sebi nosijo starejši prebivalci Črnega Vrha in okoliških krajev, s katerimi so najprej posneli pogovore, nato pa še odigrali nekaj prizorov po besedah intervjuvancev. Anjo Stare, igralko in scenaristko so se je najbolj dotaknile zgodbe žena o težkem življenju na kmetiji pred manj kot sto leti. Premiera dokumentarnega filma Prosti čas nekoč bo 21. septembra v Črnem Vrhu.

**Prosti čas nekoč**

V pogovoru so sodelovali:  Ana Rupnik – Potočarjeva, Ljudmila Čuk – Medvedova Milka, Damjan Lampe, Sonja Habe, Marija Čuk, Pavla Rudolf, Karolina Kavčič in Tončka Tratnik.

Igrali so:  Miha Štilec, Štefan Habe, Anja Stare, Andraž Corn, Beta Habe, Urban Podgrajšek, Jordana Habe, Srečko Habe

Režija: Lovrenc Habe

Vprašanja in besedilo: Katarina Rudolf Kavčič

Montaža: Urban Podgrajšek, Robert Osolnik, Nika Čepin

Snemanje: Andraž Corn, Lovrenc Habe, Robert Osolnik, Urban Podgrajšek, Nika Čepin

Priprava plakatov: Nika Čepin

Radijski oglas: Anja Stare

Bral: Matej

Podporniki: EBM Papst, Družina Habe, Krajevna skupnost Črni Vrh, Lidija Habe, Matej Nartnik s. p., časopis Goriška, Idrijske novice, Radio Robin, Radio Primorski val

Produkcija: Lovrenc Habe, TV Zadlog, KUD Sloga Črni Vrh

Zadlog, 2019