UO KUD Sloge: Sporočilo za javnost

UPRAVNI ODBOR KUD SLOGA

ČRNI VRH 84

5274 ČRNI VRH

31. januar 2020

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

Spoštovani!

V zapisniku 6. seje sveta KS Črni Vrh, z dne 17. decembra 2019, je pod točko 3. zapisano:

»Člani sveta so menili, da je trg v Črnem Vrhu lepo okrašen. Imeli pa so pripombe nad društvom KUD Sloga, ker ni zaželjenega sodelovanja med KUD-om Sloga in KS. Pri okrasitvi samega trga bi morali upoštevati tudi mnenja in želje KS

V upravnem odboru KUD Sloge smo nad tem presenečeni.

Po telefonskem pogovoru predsednika KUD-a Sloga Štefana Habeta s predsednikom KS Črni Vrh, Jernejem Črnologarjem, smo izvedeli, da je člane zmotilo dejstvo, da ni bilo objavljene točne ure otvoritve lučk na vaškem trgu. Kot lahko razberemo iz vabil, ki smo jih objavili na spletni strani KS Črni Vrh, Facebook strani Trnovski maraton in KUD Sloga, na našem Instagram profilu ter na petih plakatih po vasi, smo otvoritev načrtovali po gledališki igri KUD-a s Planine. To smo tudi naredili in ob tej priložnosti za vse zbrane pripravili kuhano vino in čaj. Velja tudi omeniti, da če ne bi bilo nas – zagretega mladega kulturnega podmladka – ne bi bilo smreke, niti luči na fontani v parku in objektu Črni Vrh 84. Skratka–ne bi bilo prazničnih lučk in predprazničnega programa: gledališke igre, inventure, izdelovanja koledarjev za otroke, silvestrovanja in stand up komedije. Moramo pa omeniti, da so bili stroški elektrike prazničnih luči sicer poravnani s strani Krajevne skupnosti.

Drug očitek je, da ni zaželenega sodelovanja med KS in Kulturno umetniškim društvom Sloga. Na tem mestu se v upravnem odboru sprašujemo: Kakšno sodelovanje? Kakšne želje? Nikoli jih nismo prejeli. Ne predsednik osebno, ne nihče v upravnem odboru KUD-a. Morda bi tudi poudarili, da bi brez nas KS še vedno bila v starih prostorih … Nam v KUD-u pa so bolj kot besede pomembna dejanja.

Tega ne pišemo, ker bi radi ustvarjali konflikte in »metali slabo luč« drug na drugega. Odgovarjamo na zapisano. Želimo si, da se naše sodelovanje začne korektno, saj smo prepričani, da lahko skupaj ustvarimo lepo okolje za nas in za naše krajane. Na sodelovanje z vsemi smo vedno pripravljeni in z mnogo skupinami tudi zelo uspešno sodelujemo. To dokazujemo že najmanj 6 let.

 

Lep pozdrav,

Upravni odbor KUD Sloga

Štefan Habe, Lovrenc Habe, Manca Rudolf, Neža Rudolf, Valentina Rupnik