Kekčeva pesem vsak dan ob 18. uri, v nedeljo tudi na placu

V Godoviču so se na pobudo Damjane Vončina lotili zanimivega enotedenskega izziva. Že od ponedeljka vsak dan prepevajo Kekčevo pesem, pišejo na Idrija.com. Pobudi se bo v nedeljo pridružila tudi KUD Sloga. 

V Godoviču vsak dan ob 18. uri z balkonov, teras in oken zadoni Kekčeva pesem. »Zakaj ravno Kekčeva pesem? Ker jo poznamo vsi, tako odrasli kot tudi otroci. In ker je polna optimizma in upanja,« je povedala pobudnica Damjana Vončina. Ko zvon na zvoniku odbije štirikrat in oznani, da je ura 18:00, začnejo s skupinskim prepevanjem. »Vabim vse Godovčane, pa tudi ostale po vsej Sloveniji, da se nam pridružijo s petjem ali igranjem na instrument. Vsak po svojih zmožnostih, vsak s svojo idejo. Želja je, da v nedeljo ob 18. uri poje vsaj en član vsake hiše. Če pogledamo samo Godovič, je to 180 ljudi. In če ste zraven še drugi, nas bo še več! Več nas bo, bolj bo veselo in zanimivo,« še dodaja Damjana Vončina, pobudnica enotedenskega izziva. Vabljeni, da k skupinskemu prepevanju Kekčeve pesmi povabite tudi svoje družinske člane, sosede, prijatelje, znance, … in si tako skupaj polepšamo dneve izolacije, še zaključujejo na spletni strani Idrija.com.

KUD Sloga bo iz balkona doma krajanov v nedeljo ob 18. uri v živo predvajala kekčevo pesem. Morda jo bodo celo zapeli. Vabljeni na vaški trg, seveda v okviru priporočil vlade in NIJZ-a.