Občinsko priznanje prejme tudi Lovrenc Habe

Ob 22. juniju, prazniku občine Idrija, občinski svet vsako leto podeli priznanja prizadevnim občanom, kot nagrado za njihov trud in dosežke. Nagrado bodo prejeli zadložan Lovrenc Habe ter  Ciril Petrič, Silvester Bajc bo prejel Pirnatovo nagrado, nagrado Jožefa Mraka pa bo prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Idrija. Naziv častni občan bo prejel Alfred Bogomir Kobal.

Občinski svet Občine Idrija podeljuje
Lovrencu Habetu
za vsestransko
aktivno delovanje
v KS Črni Vrh in KUD Sloga

Obrazložitev nagrade

Že od malih nog je Lovrenc Habe, rojen v številčni družini na veliki kmetiji v Zadlogu, aktiven na mnogih področjih.
Pohvale v osnovni šoli za dobre spise pri slovenščini so bile morda povod za vpis v srednjo medijsko in grafično šolo in kasneje na študij razrednega pouka na Pedagoški fakulteti, ki ga letos končuje.

S talentom in pridobljenimi znanji neumorno ustvarja in snuje nove ideje, s katerimi bogati družabno življenje v KS Črni Vrh in jo z novicami v medijih promovira v širšem prostoru. Veliko je vsega, kar ustvarja. Je urednik črnovrške spletne strani, pobudnik časopisa Habetove novice, ki se bliža že stoti številki, vsako leto pa z ekipo posname film, ki ga predstavijo na filmskih večerih v Črnem Vrhu, pa tudi v drugih krajih po Sloveniji.

Aktiven je v KUD-u Sloga, ki mu je v prejšnjem mandatu predsedoval in s pomočjo sodelavcev obogatil delovanje društva. Kar z 32 prireditvami letno se lahko KUD pohvali in Lovrenc je organizator približno desetih dogodkov. Mnoge prireditve so bile uvedene
na njegovo pobudo in vesel je, da so postale stalnica.

Tudi kot študent je dejaven v študijskih in obštudijskih dejavnostih v Kopru, na Medvedjem Brdu in v Kranju. Prosti čas preživlja s prijatelji v hribih in na tekaških prireditvah. Kot sam pravi, se še posebej rad sprošča ob res počasnem pitju kave in brenkanju na kitaro. Takrat se gotovo rojevajo nove ideje, s katerimi nas bo Lovrenc še naprej presenečal in razveseljeval.