Letos smo posneli film Korona karantena

Del zakulisja snemanja. Foto: Urban Podgrajšek

Letošnje leto je posebno leto. Drugačno leto. Korona leto. Poseben, drugačen in korona bo tudi film, ki smo ga letos ustvarjali v Črnem Vrhu. Če ne zaradi drugega, bo poseben tudi zato, ker notri prvič igram jaz. Večkrat sem se kot gledalka udeležila filmskega večera v Zadlogu, vedno sem ga gledala z navdušenjem – kaj so ustvarili drugi, tokrat ga bom v pričakovanju gledala še z večjim navdušenjem – kaj smo ustvarili mi. V filmu smo vstopili v prihodnost, kjer smo ugotavljali, kako bo izgledal svet čez petdeset let in kako se bodo taktatni dedki in babice spominjali “groznega” korona leta 2020.

Snemalni vikend je potekal v prvem julijskem vikendu, od petka do nedelje. Jaz sem na prizorišče prišla šele v soboto zjutraj, kjer nas je vse pričakal domač Habetov zajtrk in navdušeni ljudje, polni energije in pričakovanj. S snemalno ekipo smo se večinoma že vsi poznali, zato je bilo vse zelo sproščeno in veselo. Pojedli smo zajtrk, določili vloge igralcev v filmu in odšli pred KS Črni Vrh, kjer smo začeli snemati naše prve prizore. Kmalu sem bila seznanjena s svojo usodo: “Liza, ti boš igrala mlado babico!”. Seveda sem vlogo z veseljem sprejela, nato pa so sledila dodatna navodila režiserja Andraža: “Liza, stopi malo in vrste!”, “Liza, delaj se, da si zaskrbljena!”, “Liza, bodi jezna!”, “Liza, a ti sploh znaš bit jezna?” Seveda znam biti jezna, ampak mogoče ne ravno pred kamero, zato pa sem imela težav z igranjem zaspane in utrujene študentke. Naslednje jutro se nam je pri snemanju pridružil gospod Franc, popoldan pa še gospa Renata, ki sta igrala dedka in babico v letu 2070. Zelo dobro sta se vživela v svojo vlogo flegmatičnega dedka in “gajstne” babice.

Zakaj film KORONA KARANTENA? Odgovarja režiser Andraž Corn.

Seveda je bilo snemanje rdeča nit našega vikenda, a vendarle smo imeli veliko prostega časa za zabavo, pa tudi za neumnosti –  kurili smo kres, igrali na kitaro, peli, učili režišerja voziti avto in kokoške leteti, udobno smo se vozili s kavčem na traktorju, predvsem pa smo ves čas dobro jedli. Skratka, preživeli smo čudovit vikend ob snemanju korona filma, s super noro ekipo, a ta ironočno zaradi korone ni bila popolna. Manjkala sta namreč naš glavni pobudnik Lovrenc s svojo boljšo polovico.

Komaj čakam, da čez petdeset let “izkopljemo kapsulo” in si ponovno ogledamo film. Komaj čakam, da vidimo vse zmotne predstave o naši prihodnosti in ugotovimo, kako smo se imeli v današnjih časih lepo. Film pa si lahko ogledate 29. avgusta v Zadlogu, če bo dež v Črnem Vrhu, če bo karantena pa na spletu.

Liza Škrlep

Foto: Robert Osolnik